0
Košarka

FOTO: KS Srbije

SILNI ‘ORLOVI’: Bez nekoliko ključnih igrača, Srbija prikazala dominantnu partiju (VIDEO)

Objavljeno: 25.08.19 u 15:15

Košarkaši Srbije sastali su se sa Novim Zelandom u drugoj proveri u Kini. Uspešno su naši igrači odgovorili izazovu koji je predstavio Novi Zeland. 

Srbija je na ovom meču odlučila da poštedi Bogdana Bogdanovića, Miroslava Raduljice,  Nemanja Bjelicu i od ranije povređenog Vladimira Lučića. To ipak nije sprečilo našu reprezentaciju da prikaže ubedljivu igru i slavi 88:78 

Boban Marjanović je propustio prvu utakmicu, a danas se našao u startnoj postavi Srbije. Na startu su pokušali da kombinuju Simonović i Marjanović, ali je nesporazum doveo do izgubljene lopte ‘orlova’. Brzo su Novozelanđani poveli sa 7:2. Uspeo je Jokić prvim poenima na meču da prekine mini seriju gostiju od 5:0. U nastavku su se košarkaši Novog Zelanda oslanjali na šut sa distance, a naši košarkaši uspeli su sredinom četvrtine da dođu do izjednačenja 12:12. Srbija je u poslednji minut ušla uz prednost od 20:14. Dobro je igrala Srbija u napadu, tranzicija lopte otvarala je prostor igračima za šut sa distance, a upravo je Birčević trojkom završio četvrtinu. Srbija je imala prednost 23:16.

FOTO: KSS

Dobro se branila naša reprezentacija početkom drugog poluvremena. Veoma brzo je naša reprezentacija otišla na dvocifrenu prednost. Jokić i Milutinov su odličnom akcijom podigli sve na noge. Centar plavih dobio je uz atraktivno zakucavanje i slobodno bacanje.

U nastavku se igralo dosta sporijim ritmom na obe strane, u koš za koš seriji. Razigrao se Marjanović u drugoj četvrtini i prvi je na meču došao do dvocifrenog učinka. Lepo na oko igrali su naši košarkaši u nastavku, odlično je kružila lopta. Kombinovali su Gudurić, Jokić i Simonović, te je izgledalo na momente kao da su na Najveća prednost Srbije iznosila je 44:28. Dok je u poslednji minut Srbija ušla malo opuštenije i dozvolila je Novozelanđanima da se spuste na manje od deset poena. Odlično je četvrtinu zatvorio Stefan Jović, a ‘orlovi’ su na pauzu otišli uz prednost 53:42.

FOTO: KSS

Četvrtinu smo počeli odličnom odbranom Jokića i proigravanjem Bobana Marjanovića koji je nakon zakucavanja došao do 17. poena. Usledila je serija od 6:0 naših reprezentativaca, Jokić je proigravao i nakon četiri minuta prednost Srbije iznosila je 59:42. Organizovana odbrana otežavala je Novom Zelandu prilaz košu Srbije, četiri minuta bili su bez koša u trećoj četvrtini ‘ol blaksi’. U nastavku su se razigrali Jović i Milutinov i prednost naših otišla je na 18 poena, nakon treće deonice bilo je 68:50.

Srbija je početkom četvrte deonice otišla na 20+ poena prednosti. Ponovo je u završnici poluvremena došlo do opuštanja i uspeli su da se vrate igrači Novog Zelanda na +10. Nakon proigravanja Micića Jović je uspeo da podigne na +13 trojkom. Ubrzo su se naši košarkaši zahvaljujući Milutinovu i Miciću ponovo vratili na 17+ poena prednosti. Do kraja četvrtine uspeli su Novozelanđani da se spuste na 10 poena zaostatka i utakmicu završe rezultatom 98:88 

Najefikasniji na meču bnio je Nikola Milutinov sa 19 poena, dok je Boban Marjanović upisao 17 poena, 13 Jović, Gudurić je upisao 9, a Simonović 8 poena.

Meč između Srbije i Francuske zakazan je za utorak u 13:30

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter