U proteklim danima spekulisalo se u javnosti da je Partizan na pragu možda i najvećeg pojačanja u pred novu sezonu.

Partizan je sklopio odličan tim u prethodnim mesecima, poslednja kockica u mozaiku jeste dovođenje igrača na poziciji beka šutera. Stidljivo se šaputalo da je Partizan ‘bacio’ oko na nekadašnjeg košarkaša Los Anđeles Lejkersa Endrua Gudloka. Gde ima dima, obično ima i vatre, a američki košarkaš je upravo na društvenoj mreži Instagram zapratio profil Partizana.


To naravno ne mora da bude siguran pokazatelj da će iskusni bek zaigrati za Partizan, ali u svakom slučaju njegov potez je dodatno podgrejao glasine i raspalio maštu navijača Partizana. Podsetimo, na sličan način najavljen je i Parahuski, a na kraju je i potpisao za crno-bele. 

Nadimak Gaudloka je ‘mini-mamba’ po uzoru na jednog od najboljih igrača u istoriji NBA lige Kobi Brajanta. Nema sumnje da bi bio odlično rešenje za Partizan koji ima visoke ambicije u Evrokupu i ABA ligi. Amerikanac je pre nekoliko sezona bio jedan od najboljih poentera Evrolige.

Karijeru je počeo u Los Anđeles Lejkersima koji su ga draftovali kao 46. pika 2011. godine. Potom je nastupao u nekoliko razvojnih timova, a 2013. ponovo za Lejkerse. Potom je obukao dres Uniksa, nosio je još i dres Fenerbahčea, Hjuston Roketsa, Makabija, Olimpije i nekoliko kineskih timova.