Košarkaši Srbije i dalje su bez poraza u pripremnim utakmicama za Svetski kup, a sa trijumfima su ‘orlovi’ nastavili i u Kini.

Danas je pobeđena Italija, po drugi put na tekućim pripremama, ovog puta znatno manje ubedljivo nego prvog puta, rezultat je bio 71:65.


– Posle dana početne aklimatizacije, imali smo tridesetak minuta dobre košarke, imali smo jedan period od šest-sedam minuta bez reakcije u četvrtoj četvrtini, gde smo dopustili da se reprezentacija Italije vrati u igru. Celo drugo poluvreme nismo imali unutrašnju igru, to mora da nam bude snaga, ono na čemu smo insistirali i na čemu smo radili. Otvorili smo prvo poluvreme baš unutrašnjom igrom, iz koje su išli pasovi nazad, dobre kreacije i dobar protok lopte… U drugom poluvremenu smo igrali pogrešno… Na kraju dobra pobeda, uvek je bolje kad se dobije utakmica. Međutim, idemo dalje, još nas čeka puno toga, da, pre svega, dođemo fizički do jedne određene forme, jer su svi igrači noćas jako slabo i jako loše spavali, možda se i to osetilo u ovoj utakmici, što je sasvim normalno. Zato smo i došli ovako rano u Kinu i polako idemo korak po korak ka nekoj formi.

Naš nacionalni tim za dva dana u istom terminu očekuje utakmica protiv Novog Zelanda.

– Jedna izuzetno atipična ratnička reprezentacija, sa jednim izraženim osećajem pripadnosti svojoj zemlji kada obuku taj dres. Imamo jedan veliki respekt, znamo šta su nam uradili 2014. godine, da je bilo jako teško da se igra protiv njih i da su nas čak u Beogradu u poslednjoj pripremnoj utakmici pobedili u „Pioniru“. Prema tome, ulazimo u takvu utakmicu ozbiljno, pripremljeni maksimalno, sa željom da dižemo formu.

Selektor Aleksandar Đorđević se u ime cele naše delegacije i reprezentacije zahvalio domaćinima na sjajnom prijemu i odličnoj organizaciju izuzetno jakog turnira, kao i na velikom gostoprimstvu koje naš tim oseća na svakom koraku, uz pohvalu da su svi jako srdačni i žele da pomognu.