0
Košarka

KAPELA PRETI ‘ORLOVIMA’: Srbija dobila poslednjeg rivala u kvalifikacijama za Eurobasket

Objavljeno: 21.08.19 u 22:30

Kompletirana je grupa u kvalifikacijama u kojoj igra reprezentacija Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbije na nedavnom žrebu za kvalifikacije za Eurobasket je za rivale dobila Finsku, Gruziju i pobednika kvalifikacione grupe, a danas je postalo poznato da će to biti Švajcarska.

Tim čiji je predvodnik košarkaš Hjuston Roketsa Klint Kapela uspeo je da se plasira u kvalifikacije tako što je u odlučujućoj utakmici pretkvalifikacija dobila Island sa 109:85.

Švajcarskoj je u toj utakmici bilo potrebno da pobedi sa 20 ili više poena razlike, pa je zbog boljeg međusobnog skora zauzela prvo mesto ispred Islanda i Portugalije, budući da su svi imali po šest bodova.

Najefikasniji je bio Roberto Kovač sa čak 29 poena, Džonatan Kazadi je ubacio 21, a Klint Kapela je imao 18 poena, ali uz 15 skokova.

Iz grupe koju čine Srbija, Finska, Gruzija i Švajcarska na Eurobasket će proći dve selekcije, pošto je Gruzija kao domaćin jedne od grupa već na šampionatu ‘starog kontinenta’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter