0
Košarka

FOTO: KSS

ĐORĐEVIĆ ZADOVOLJAN PRVIM TROFEJOM: Evo kada će selektor objaviti 12 putnika za Kinu!

Objavljeno: 19.08.19 u 00:02

Košarkaši reprezentacije Srbije zabeležili su pobedu protiv Grčke nakon produžetaka iako desetkovani brojnim izostancima naši ‘orlovi’ osvojili su Akropolis kup.

Nakon meča igru je analizirao i selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

– Igrači su bili bolji u drugom nego u prvom poluvremenu. Prva četvrtina je protekla u nejasnoj sitauciji, nismo znali kako želimo da igramo protiv njih. pronašli smo rešenje i dobili dubinsku igru protiv ekipe koja je agresivna i na ivici faula pogotovo igrajući ovde, pred svojim navijačima. Upravo ta dubina mora da nam bude oružje, ne smemo da budemo stidljivi već hrabri ka lopti bez lob pasova. Još možemo da igramo i poboljšamo se, fale nam igrači u rotaciji što se i videlo ali smo odigrali sjajan turnir i konstruišemo mentalitet sa kojim ćemo otići u Kinu – rekao je za „Blicsport“ Đorđević.

Uspeli su naši košarkaši u brzom tempu igre da zaustave kontre grčkih košarkaša.

Njihove kontre su bile ključ i tema celog našeg sastanka, defanzivna tranzicija je bila apsolutno ključ i bez obzira na dva faula Bjelica iz tih grešaka, uspeli smo da se ispravimo. Dobro smo trčali i pametnim napadom korigovali igru. Nismo im dozvolili tranziciju napadačku. Bilo je puno lopti izgubljenih što ne sme da se događa – dodao je selektor košarkaša Srbije.

Naši košarkaši sutra kreću put Kine gde Đorđević vodi 12 košarkaša.

– U podne ćemo se pozdraviti u Beogradu i krenuti iz hotela ka aerodromu. Pa na put. U Kinu ću voditi 12 igrača – zaključio je Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter