0
Košarka

FOTO: KSS

BEZ OBZIRA NA UBEDLJIVU POBEDU: Đorđević opet o povredama, doneo ohrabrenje oko stanja Lučića i Teodosića

Objavljeno: 17.08.19 u 22:18

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije je posle trijumfa nad Italijom od 96:64 čestitao svojim izabranicima, ali i ukazao na propuste i još jednom se osvrnuo na povredu Dragana Milosavljevića.

Đorđević je od početka priprema apostrofirao odbranu kao ključ uspeha i ona je danas protiv Italijana bila na zavidnom nivou.

– Iz odbrane smo krenuli, odbranom završili. Ima dobrih naznaka, treba bolje da prepoznajemo neke prednosti kada imamo visoke igrače na terenu, treba da imamo bolji razmak između aktera na terenu. Dobar je ovo turnir za nas, ali, ponavljam, velika je, velika šteta… Mislim, veliki peh za nas što duh ekipe, glavni, po načinu kako igra i kako se ponaša prema svakojakim obavezama i samoj igri, Gagi Milosavljević ne može na šampionat, još uvek sam pod utiskom, kao i svi mi – rekao je selektor Đorđević.

Osvrnuo se i na povrede Lučića i Teodosića, od kojih ne odustaje za nastup na Svetskom kupu u Kini.

– Imamo još 12, 13 dana do početka. U Beogradu su nam dva igrača na koje još računamo. Računamo i te kako! Lučićeva povreda napreduje dobro, mislimo da će on za pet, šest dana moći da nam se pridruži, a Teodosića pratimo iz dana u dan. Videćemo, sledi ponovo magnetna rezonanca i nove analize.

Sutra od 19:30h će Srbija za kraj ‘Akropolis kupa’ igrati protiv domaćina Grčke.

– Pridružio im se Adetokumbo, dodao veliki kvalitet. On ne samo toj ekipi, ne samo na ovom prostoru, već i u NBA ligi, druge čini boljim. Čini njihov ambijent boljim. Oni su napravili odluku o tome koje će igrače oko njega da stave. Vidim da su i oni u problemu sa Slukasom, koji je u petak nešto povredio. Ali, mi treba da gledamo u svoj tanjir. Sigurno da sledi dobra, dobra provera za nas – rekao je Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter