0
Košarka

kosarkas reprezentacije Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Litvanije u Stark Beogradskoj areni, Beograd 10.08.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Litvanija, Prijateljska utakmica

AKROPOLIS KUP: Srbija očitala lekciju Italijanima – vidimo se u Kini! (VIDEO)

Objavljeno: 17.08.19 u 18:45

U duelu dve selekcije koje će, najverovatnije, odlučivati o prvom mestu u grupi D Svetskog kupa u Kini, Srbija je razbila Italiju na ‘Akropolis kupu’ rezultatom 96:64.

Izabranici Aleksandra Đorđevića, nastavili su sa maestralnim partijama u pripremnom periodu, nagoveštavajući tako da će definitivno biti jedni od favorita za napad na zlatnu medalju u Kini.

Posle Finske, dva puta Litvanije i juče Turske, pala je i Italija, u drugom kolu Akropolis kupa u Atini – 96:64.

Iako je Italija u prestonici Grčke nastupila bez Luiđija Datomea i Danila Galinarija, teško da bi i oni pomogli ‘azurima’ da izbegnu ubedljiv poraz od Srbije.

Držali su se Italijani u prvoj četvrtini, a onda je krenula serija ‘orlova’ kojom su se najpre odlepili na sedam poena, a potom i dvocifrena prednost, koju je sjajnom trojkom povisio Bogdan Bogdanović na isteku prvog poluvremena.

Sve je potom išlo na ‘vodenicu’ Srbije, koja je izuzetno čvrstom odbranom ‘lomila’ rivala i poslala mu jasnu poruku da će u trećem kolu Mundobasketa imati neverovatno težak zadatak, bez obzira da li budu igrali Galinari i Datome ili ne.

Bez obzira što Srbija ima neverovatan arsenal u napadu, ipak je odbrana zaštitni znak ove selekcije, na šta je selektor i najviše stavljao akcenat od okupljanja.

Srbija je na kraju treću deonicu dobila sa 24:17, a drugu sa 27:15 za konačnih 96:64 i ogromnih plus 32 poena razlike.

Najefikasniji na ovom meču bio je Nikola Jokić sa 20 poena, Bogdanović je ubacio 15, a Bjelica i Gudurić po 13. U ekipi Italije, Belineli je imao 16, a Đentile 11 koševa.

Srbija – Italija 96:64 (14:15, 31:17, 24:17, 27:15)

Dvorana OAKA;
Sudije: Skinas, Caruča, Kardaris.

Srbija: Simonović 8, Bogdanović 15, Bjelica 13, Raduljica 0, Birčević 0, Jokić 20, Milutinov 3, Micić 11, Gudurić 13, Jović 0, Marjanović 13.

Italija: Dela Vale 9, Belineli 16, Đentile 11, Biliga 6, Vitali 6, Filoj 0, Bruks 3, Tesitori 2, Riči 0, Abas 9, Bags 2, Datome 0.

Srbija će još sutra igrati protiv Grčke, a potom se preseliti u Kinu, gde će još jednom igrati protiv Italije, ali i Novog Zelanda i Francuske, pre nego što 31. avgusta počne Svetski kup protiv Angole.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter