Košarkaši Mega Bemaksa su bili blizu velike pobede nad vicešampionom NCAA lige, ali je na kraju Teksas Tek u uzbudljivom finišu slavio sa 92:94 (49:45) u okviru prvog kontrolnog meča koji je odigran na Bahamima.

Izabranici trenera Dejana Milojevića su imali prednost veći deo meča, da bi gosti u finišu stigli do vođstva. Mega je pred poslednjih 19 sekundi meča zaostajala 4 poena, da bi na kraju imala i šut za pobedu, ali Mišković iz teške pozicije preko ruke nije pogodio trojku. Meč je igran po NCAA pravilima sa poluvremenima u trajanju od 20 minuta.


Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Nikola Mišković i Luka Ašćerić sa po 14 poena. U ekipi Teksas Teka je nezaustavljiv bio Džamius Remzi sa 44 poena

Mega Bemax i Teksas Tek će odigrati još jedan kontrolni meč na Bahamima i to u nedelju 18. avgusta od 19 časova po našem vremenu.

Dejan Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Ašćerić, Trifunović, Atić, Mišković i Stanić. Mega poenima Ašćerića i Trifunovića otvara meč sa 5:1, ali je usledila serija gostiju 2:17 koju je sa 7 vezanih poena prekinuo Macura. Mega se brzo vratila u meč, da bi Atić pogodio ulaz pod faulom za 19:19. Mega nastavlja sa dobrom timskom igrom na obe strane terena, Mišković se razigrao pa je posle njegove trojke pod faulom rezultat 36:28 posle 14 minuta igre. Ipak, Teksas Tek uzvraća serijom 0:8 koju prekida Stanić poenima pod košem. U finišu poluvremena Marjanović poenima sa distance vraća Megi prednost pa je rezultat na poluvremenu 49:45.

Na početku drugog poluvremena ekipa Teksas Teka uspeva u nekoliko navrata da spusti na poen razlike, ali Mega odbija napade Teksasa preko Simonovića i Atića. Razlika se kretala od 1 do 7 poena prednosti u korist Mege. Sredinom poluvremena je Mega uspela da zaustavi napad Teksas Teka, ali nije uspela da materijalizuje to i u napadu, pa je vicešampion NCAA ponovo prišao na poen zaostatka, 77:76. Teksas koristi greške Mege u napadu i prelazi u vođstvo, 80:84. U poslednja 2 minuta utakmice Teksas je ušao sa 5 poena prednosti, Mega je sa linije slobodnih bacanja spustila na poen razlike, ali Remzi u narednom napadu pogađa ulaz pod faulom za 89:93. Mišković je faulliran, pogađa jedno slobodno bacanje na 10 sekundi do kraja, ali posle promašaja drugog, Simonović prikucava loptu za minus 1. Teksas pogađa jedno slobodno bacanje, a posle tajm-auta, u preostalih 9 sekundi Mišković ne pogađa trojku, posle čega Mega nije uspela da dođe do lopte pa je Teksas slavio sa konačnih 92:94.