0
Košarka

KSS

FIBA KAŽE: Finale SAD – Srbija!

Objavljeno: 14.08.19 u 21:30

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) nezvanično je objavila rang listu reprezentacija, ocenjeni po kvalitetu koji učestvuju na Mundobasketu 2019, koji će se igrati od 31. avgusta do 15. septembra u Kini.Reprezentacija Srbije zauzima drugu poziciju, odmah iza čete Grega PopovičaSAD

U oceni međunarodne organizacije navodi se da je Srbija ozbiljan kandidat za osvajanje Svetskog prvenstva. Iako je izgubila Miloša Teodosića kao veoma važnog igrača, Srbija će pronaći načine da postiže poene, što i nije tako iznenađujuće pored Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice i drugih koji su na spisku selektora Saše Đorđevića.

FIBA predviđa reprizu finala poput Svetskog prvenstva u Madridu (2014) i Olimpiskih igra u Riju (2016), s tim što se očekuje mnogo jače izdanje reprezentacije Srbije nego što je prošlosti bio slučaj.

Iza Srbije su još Grčka, Španija, Francuska, kao i reprezentacije Angole (29), Filipine (19) i Italije (11) sa kojima smo u grupi D. Komšije iz Crne Gore zauzimaju 20. mesto.

Naravno, navodi se da su iznenađenja moguća i da je ovakva lista subjektivan stav.

 

Autor – Lazar Kuzmanović

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter