Ohrabrujuće vesti posle meča sa Litvanijom izneo je selektor Srbije Aleksadnar Đorđević, a vezane su za kapitena ‘orlova’ Miloša Teodosića.

Selektor ‘orlova’ je prvo govorio o utakmici sa Litvanijom u Kaunasu koju je naš tim dobio sa 95:91.


– Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobedili. Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju – rekao je Đorđević.

Kada je reč o Milošu Teodosiću vesti su pozitivnije, ali ne još uvek dobre.

– Još uvek nije precrtan sa spiska putnika. Povređen je i trenutno je u procesu rehabilitacije. Idemo dan po dan, nedelju po nedelju i videćemo da li može da putuje. Ako ne, biće to veliki gubitak za nas. On je trenutno u Bolonji, otišao je tamo na preglede i počinje sa terapijama – dao je ohrabrujuće vesti Đorđević.

Selektor Srbije je na kraju rekao da je zadovoljan.

– Naša reprezentacija je posle mnogo vremena uspela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg. Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svetsko prvenstvo – istakao je Đorđević.

Srbija danas pored Miloša Teodosića nije mogla da računa na Vladimira Lučića i Nikolu Milutinova.