0
Košarka

ĐORĐEVIĆ KRITIČAN: Igrači moraju da spuste zadnjice na zemlju!

Objavljeno: 08.08.19 u 09:10

Selektor Srbije je posle utakmice protiv Finske u Zrenjaninu izjavio da njegovi košarkaši moraju da shvate da ceo koncept igre kreće iz odbrane.

Košarkaši Srbije su savladali Finsku u ‘Kristalnoj dvorani’ u Zrenjaninu rezultatom 95:75, ali i pored toga selektor Aleksandar Đorđević nije bio zadovoljan.

Đorđević je najpre u izjavi pred TV kamerom rekao da igrači moraju da ‘spuste zadnjice na zemlju’, a potom na konferenciji za medije objasnio šta mu je smetalo u igri selekcije koju predvodi.

– Pre svega, hvala fantastičnoj publici, sjajna atmosfera i ambijent, što momci i zaslužuju i znaju da cene. Odgovorili smo kako smo i zacrtali, osim na početku meča, gde nismo ušli u fajt, u borbu, i pritisak na loptu, nismo imali kontakt igru telom. To je ono što nas čeka na SP svakako, kao i protiv Litvanije, jer je reprezentacija Litvanije u istoriji sve uspehe gradila na tome. Moramo pod hitno da shvatimo da tražimo igru iz odbrane i fizičkog kontakta, ne napadom, iako mogu da razumem to. Ali, nema potrebe, napad ćemo tražiti tek za neke tri nedelje… Ekipa dosta dobro fizički izgleda i odgovorili smo atipičnoj igri Finske, čiji su igrači za ‘jedan broj manji’ u odnosu na nas i dosta su brzi i pokretljivi. U tome su tražili način da odigraju protiv nas, ali smo im posle zaustavili te kretnje u napadu. Imali smo dosta dobrih akcija, 26 asistencija, što sigurno raduje, to nas je uvek krasilo. Tako i treba da igramo – zajedno, i u odbrani i u napadu.

Zbog povreda su meč propustili Nemanja Bjelica i Vasilije Micić.

– Micić je dobio udarac na prvoj utakmici u Čačku. Uradio je analize koje kažu da je sve u redu, odigrao je malo bolje na treningu, ‘prokrvario’ je taj udarac. Nadam se da će moći normalnije da trenira od sutra. Potrebno mu je i te kako da trenira, jer i na Kopaoniku nije sve vreme trenirao. Bjelica je dobio injekcije, oseća se bolje, ima blokadu u vratu, što mu se drugi put dešava u reprezentaciji. Nadam se da će i on koliko od sutra biti na terenu. Daćemo mu malo vremena, uradio je na Kopaoniku sa nama dobar period priprema, sve što je mogao shodno ugovoru i NBA pravilima.

Očekuje se da se nacionalnom timu na treninzima od danas pridruže Marko Gudurić, Bogran Bogdanović i Nikola Jokić.

– Jokić se priključuje sutra (četvrtak) prema planu, Gudurić je odradio jedan trening, Bogdanović isto, i on je imao svoje ugovorne NBA obaveze. Tek od sutra će Bogdanović biti sa nama, jer je Košarkaški savez Srbije uspeo da obezbedi neophodan novac za osiguranje. Stvarno čestitke čelnim ljudima u Savezu, nije uopšte mali novac u pitanju. Predsednik KSS Predrag Danilović i generalni sekretar Dejan Tomašević svakodnevno su bili u kontaktu sa ljudima iz FIBA i NBA i tražili rešenje. On će od sutra biti u ‘ful’ programu sa nama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter