0
Košarka

PRVI PUT JAVNO REKAO: NBA zvezda otkrila razlog mnogih otkaza Amerikanaca pred Mundobasket!

Objavljeno: 07.08.19 u 09:50

I on je bio jedan od mnogih koji su uručili otkaz Gregu Popoviću.

Mnoge su iznenadila odustajanja najboljih reprezentativaca SAD za nastup na Svetskom kupu u Kini, a sada se oglasio jedan od njih i objasnio kako je do toga došlo.

– Mnogi su odustali, ja sam pre njih to učinio. Na mene nije uticala njihova odluka, mislio sam na svoj tim i porodicu – rekao je košarkaš Portlanda, Si Džej Mekalum.

– Kako su ostali razmišljali? Verovatno su imali dva razloga. Prvi, nisu želeli da budu deo rostera koji će možda da izgubi. Ili možda zbog umora. Da smo svi tu, verovatno bi minutaža bila podeljena na 20-25 minuta, ubedljivo bi dobijali. Ovako, bez nas je potrošnja veća, više bi provodili vremena na terenu i umarali se.

Njegov cilj je, kako kaže, da se fokusira na sledeću NBA sezonu.

– Sve to što sada radite na leto utiče na vaše telo u januaru. Tada je umor jači, a to se dodatno pogoršava posle Ol-star pauze kada mnogi padaju. Ne želim sada da idem i da trčim po Australiji, Kini i onda da se vratim i tek tada da se pripremam za sezonu. Zašto bih to radio? Mogu da napravim pravu strategiju za rad, odmor i da se spremam za napornu sezonu – zaključio je Mekalum.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter