0
Košarka

FOTO: kss.rs

PRIPREME ZA MUNDOBASKET: ‘Orlovi’ u Zrenjaninu počistili Fince…

Objavljeno: 07.08.19 u 22:50

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u pripremnim utakmicama, posle Borca iz Čačka u Zrenjaninu je pala Finska.

Saletovi ‘orlovi’ lupaju recke. Nova je Finska 95:75. Nije naš selektor mogao da računa za ovaj meč na Nikolu Jokića, Nemanju Bjelicu, Marka Gudurića, Bogdana Bogdanovića i Vaslija Micića, tek onda može da se zamisli snaga ovog tima.

Finci su dobro otvorili meč u ‘Kristalnoj dvorani’ u Zrenjaninu što je nateralo Saleta Đorđevića da zatraži tajm-aut i opomene igrače na lošu odbranu. Gosti su tada vodili 23:21. Posle toga naš tim je zaigrao mnogo bolje, okrenuo i prednost držao u svojim rukama.

Drugu četvrtinu obeležili su Milosavljević, Raduljica i Lučić, a Srbija je na poluvreme otišla savođstvom 47:34. U trećoj deonici šansu je dobio NBA centar Marjanović, a razlika našeg tima je samo rasla. Bilo je 20 poena razlike 78:58. Do kraja Finci nisu uspeli da ublaže poraz, a ‘orlovi’ su na fenomenalan način sa 95 ubačenih poena najavili spektakl u subotu u ‘Areni’ protiv Litvanije.

Stefan Jović ubacio je 12 poena uz šest asistencija, Simonović i Milosavljević su ubacili po 11 koševa, dok je Birčević stao na deset.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter