Otac Andrije Vukovića, jednog od najtalentovanijih mladih košarkaša na ovim prostorima, osuo je paljbu po Košarkaškom savezu Crne Gore.

Vladimir Vuković ljutito je reagovao na društvenim mrežama, zbog odluke KKCG da ne dostavi potvrdu FIBA da Andrija Vuković nije igrao za kadetsku reprezentaciju te zemlje.


Zbog toga FIBA ne može da registruje mladog igrača za Srbiju, jer navodno ‘nisu ispunjeni svi uslovi’.

Vuković tvrdi da je na vreme dostavio kompletnu dokumentaciju KSS, ali da su iz KKCG odbili da ispune svoj deo, što je razbesnelo oca Vladimira.

– Evo na šta su sve spremni ljudi iz Košarkaškog saveza Crne Gore, da naštete detetu od 14 godina i privremeno ga spreče da zaigra na Evropskom prvenstvu za Srbiju. Ovo su napravili namerno i iz nemoći, svesni da će Andrija ipak biti licenciran u FIBA kao srpski igrač u narednih par meseci. Ne mogu da kažem da vam ovo na obraz služi, jer obraz prvo treba da imate a sada krenite da vam pokažem kakvu kičmu imaju Vukovići i šta znači karakter kod ljudi. Preziremo vas kao porodica, a sada zapamtite ovo obećanje – makar jednom sa balkona Grada Beograda zagrmeće poruka Srbima u Crnoj Gori, ali i vama bubašvabe jedne odvratne! Do tada, ja ću svedočiti istinu o vama, spremajte se, spreman sam! – napisao je Vuković.