0
AdmiralBet ABA Liga

ČARLS DŽENKINS: Lazić je ‘kriv’ što sam ponovo u Zvezdi, teško mi je zbog Kuzmića!

Objavljeno: 24.07.19 u 15:05

Od povratka u Crvenu zvezdu Čarls Dženkins se nije oglašavao, a sada je dao veliki intervju u kom je objasnio svoj povratak kući.

Najveći krivac za to što je popularni ‘Đenka’ po treći put potpisao za Crvenu zvezdu je kapiten Branko Lazić. Amerikanac je objasnio kako ga je iskusni bek ‘nagovorio’ da se vrati.

– Od odlaska u Himki sa Brankom Lazićem sam pričao o mogućem povratku. Stalno me je podsećao da želi da ponovo igramo zajedno. Čim je produžio ugovor poslao mi je poruku: ’Znaš šta treba da uradiš’. To mi je samo dodatno olakšalo donošenje odluke – rekao je Čarls Dženkins za ‘Večerenje Novosti’.

Amerikanac sa srpskim papirima nije imao na stolu samo ponudu Crvene zvezde, iako kako kaže sam nije briljirao na parketu.

– Kontaktirali su me u junu. Svestan sam da nisam previše dobro igrao u prethodne dve sezone u Rusiji, tako da se klubovi nisu baš otimali. Bilo je nekoliko ponuda, Zvezda je bila jedna od njih. Uzeo sam malo vremena, razmislio i doneo najbolju odluku za mene – rekao je Đenka.

Prvi put će sarađivati sa Milanom Tomićem koji je prošle godine predvodio Zvezdu do ABA titule i krune u Srbiji.

– Razgovarali smo kratko o tome gde me vidi i šta od mene očekuje. Poznaje me, više puta sam igrao protiv njega i nadam se da ću imati drugačiju ulogu nego u Himkiju. Moram da priznam da mi je prijalo to što me je pozvao, mnogo mi je značilo što mi je pokazao da me želi u timu. Nismo pričali previše o taktici i takvim detaljima, biće vremena za to.

Čarls Dženkins je govorio i o sastavu tima.

– Ne obraćam pažnju na očekivanja, posebno u Beogradu. Ako kažete nešto i to se ne ostvari, onda je loše. Imamo dosta veterana. Džejms Gist je dokazani lider, Derik Braun je motivisan da se dokaže posle svega što je prošao prošle sezone. Tu su Stratos Perperoglu, Bili Beron, Mo Faje, a mi smo novi delovi slagalice koji su pridodati. Na nama je da radimo i stvorimo dobru timsku hemiju. Biće zabavno igrati u tom okruženju ponovo.

Na kraju o svom velikom prijatelju Ognjenu Kuzmiću koji se polako oporavlja od teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

– Mnogo me je to pogodilo. Mi smo drugari i van terena. Njegov sin, žena, roditelji, njeni roditelji, svi me poznaju. Svi smo prijatelji. Bilo mi je veoma teško. Poruku za njega ne ostavljam u medijima. To je moj prijatelj, pozvaću ga, pričaćemo, kazaću mu sve. Zaista mi je teško da pričam o tome, on dobro zna kako se osećam – istakao je Đenka.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu HotSport – saznajte sve vesti o Zvezdi i Partizanu

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter