0
Košarka

FOTO: Euroleague/Twitter

MUNDOBASKET: Rusi objavili spisak za pripeme – bez NBA igrača sa ‘dva Šveda’…

Objavljeno: 23.07.19 u 23:26

Selektor Sergej Bazarevič odlučio je sa kojih 19 igrača će se pripremati za predstojeći Mundobasket u Kini.

Rusija neće biti među glavnim kandidatima za krunu u Kini, ali bi svakako mogla da bude iznenađenje iz senke. Komandu zbornaju je dodatno oslabilo to što u najmnogoljudniju zemlju sveta neće putovati NBA igrač Timofej Mozgov.

Razlog otkaza centra nije želja da odmori do početka sezone, već problem sa povredom noge koji vuče još od NBA sezone.

Ipak, Ruse će predvoditi najbolji strelac Evropskog prvenstva, a reč je o Alekseju Švedu. Prva zvezda tima i prva ‘puška’ Himkija odazvaće se pozivu domovine i bez sumnje biti najveća nada za navijače Rusije.

Takođe, u timu je njegov ‘brat po stilu igre i potrošnji lopti’ Sergej Karasjev. Košarkaš Zenita je sličan tip igrača Švedu, voli da igra jedan na jedan i šutira iz nemogućih situacija. Problem bi mogao da bude taj što Rusi ne mogu da igraju sa dve lopte u napadu, ali videćemo hoće li Bazarevič povesti Karasjova u Kinu, jer nema baš najbolju sezonu sa Zenitom iza sebe.

Evo spiska Rusa za početak priprema:

PLEJMEJKERI: Grigori Motovilov (Spartak Primorje), Mihail Kulagin (CSKA), Andrej Sopin (Temp Sumz).

BEKOVI: Dmitri Kulagin (Lokomotiva Krasnodar), Aleksandar Platunov (Parma), Vitali Fridzon (Lokomotiva Krasnodar), Aleksej Šved (Himki).

KRILA: Semjon Antonov (CSKA), Nikita Balašov (slobodan igrač,

KRILNI CENTRI: Jevgeni Valijev (Zenit), Andrej Voroncevič (CSKA), Andrej Zubkov (Himki), Sergej Karasev (Zenit), Nikita Kurbanov (CSKA), Andrej Lopatin (CSKA).

CENTRI: Džoel Bolomboj (CSKA), Artem Zabelin (Parma), Vladimir Ivlev (Lokomotiva Krasnodar), Artem Klimenko (Uniks).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter