0
AdmiralBet ABA Liga

MILKO BJELICA: Biće teško protiv Zvezde, ABA liga je treća po snazi u Evropi!

Objavljeno: 23.07.19 u 17:20

Krilni centar Milko Bjelica potpisao je ugovor sa Mornarom iz Bara koji je rešen da ove sezone mnogima pomrsi račune u ABA ligi.

Milko će Baranima pomoći svojim iskustvom da se izbore za četiri mesta koja vode u plej-of i Evropu. Ipak, teško će mu biti kad bude morao da igra protiv Crvene zvezde.

– Biće mi stvarno čudno kad budem igrao protiv Zvezde, sada ću se zagrevati što se kaže sa druge strane parketa. Ja sam profesionalac, u mojoj glavi znam šta je moj cilj, ali i ekipe. Sigurno će biti drugačije, ali to je život. Što se tiče igrača, prijatelji smo van terena, mnogi niz godina se poznajemo, igralismo po raznim klubovima, čak i dosta navijača Zvezde su moji veliki prijatelji, tako da očekujem normalnu atmosferu kada budem igrao protiv mog bivšeg kluba – poručio je Bjelica, a prenele su ‘Novosti’.

Iskusni reprezentativac Crne Gore je istakao da je ABA liga veoma jaka, kako kaže u Evropi postoje dve jače ako se ne računa Evroliga.

– Evroliga je bez premca, ali što se tiče nacionalnih šampionata, ABA liga je po mom mišljenju na trećem mestu, odmah iza španske i turske. Igrači su odlični, velika je i gledanost, tako da mi je drago što ću ponovo igrati jako takmičenje kao što je ABA liga – rekao je Bjelica i dodao:

– ABA liga bi ove sezona mogla da bude mnogo jača nego prethodnih sezona, angažovani su kvalitetni igrači koji su igrali u raznim evropskim takmičenjima. Zvezda je dovela odlične igrače, iskusni evroligaši, dugo igraju u jakim klubovima. Partizan se pojačava. Budućnost se sigurno napraviti dobru ekipu, ne možda kao prethodne kad su igrali Evroligu, ali u svakom slučaju u borbi za najviši plasman. Cedevita i Olimpija su se fuzionisali, ozbiljno se pojačavaju, kad na to dodam i Mornar, to je već pet ekipa koje mogu da konkurišu za visok plasam. I ostale ekipe dovode dobre igrače, Mega forsira mlade koji igraju punom snagom, Igokea je angažovala odličnog trenera Aleksandra Trifunovića, tako da očekujem da ova sezona bude dosta interesantna, moje mišljenje da će biti najjača u poslednjih 10 godina – istakao je Milko Bjelica.

Pored Milka Bjelice Moranr je do danas doveo Damira Markotu, Suada Šehovića, Džejkoba Pulena i Derika Nidama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter