1
Košarka

FOTO: kss.rs

EP ZA MLADE KOŠARKAŠE: Novi težak poraz Srbije, sada je u vrlo nepovoljnoj poziciji

Objavljeno: 18.07.19 u 18:27

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, nalazi se u veoma nepovoljnoj poziciji na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu.

Izabranici selektora Olivera Popovića poraženi su u meču za plasman od 9. do 16. mesta od selkcije Grčke posle produžetka i sada im predstoji borba za opstanak u “A” diviziji. Da bi ostali u eliti srpski reprezentativci moraju da slave pobede u naredna dve meča na šampionatu. Naš mladi tim odigrao je još jednu utakmicu sa dosta oscilacija i padova u igri što ga je skupo koštalo naročito u dodatnih pet minuta ovog neizevesnog meča: Srbija U20 – Grčka U20 72:78 (18:17, 22:22, 10:17, 18:12, 4:10). U petak je na Evropskom prvenstvu slobodan dan. Sledeći meč reprezentacija Srbije u borbi za opstanak i plasman od 13. do 16. mesta igra u subotu protiv poražene selekcije iz duela Slovenije i Italije.

U duelu ekipa koje su želele daleko više na ovom šampionatu, sasvim je bio očekivan tvrd početak utakmice, bez pravog ritma i tempa. Srspki reprezentativci su prvi došli do incijative i početkom druge deonice preko Ranka Simovića i Marka Pecarskog poveli sa 27:21. Grcima je pripao finiš prvog poluvremena jer su uspeli da uhvate rezultatski priključak i smanje na 40:39.

Selekcija Grčke je mnogo bolje započela drugo poluvreme i serijom 12:4 prešla u vođstvo – 51:44. Trojkama Stefana Momirova i Alekse Uskokovića Srbija je smanjila na 51:50 u 25. minutu. Međutim, do kraja treće deonice naš mladi tim nije uspeo da poentira što je rival iskoristio da se ponovo rezultatski odlepi – 56:50. Sjajno su krenuli srpski košarkaši u finalnu deonici i serijom 11:0 za 61:56 ekspresno došli do preokreta. Kad se činilo da Srbija ima kontrolu igre, usledile su brojne greške i promašaji, što Grci znalački koriste i u 38. minutu dolaze do nove prednosti – 67:63. Trojkom kapitena Uskokovića i poenima Pecarskog naš mladi tim je došao do izjednačenja i nesizvesne završnice. Obe ekipe su imale šanse za pobedu, ali je meč ipak otišao u produžetak – 68:68.

Preokreti su viđeni i u dodatnih pet minuta. Srbija je sredinom produžetka vodila sa 72:71, ali do kraja utakmice, uprkos brojnim prilikama nije uspela da poentira. Poraz je nažalost bio neminovan – 72:78.

SRBIJA U20: Mišković 2, Uskoković 9, Marjanović 9, Vulikić 3, Tadić, Simović 12, Jovičić 5, Pecarski 26, Stajčić, Đorđević, Matić, Momirov 6.

0
0

1 Komentara

  1. O ovoj situaciji pisem godinama… ovo je uvod u veliki pad i reprezentativne kosarke. Daj Boze A tim jos par takmicenja, posle smo u velikom problemu. Pecarski U19 najefikasniji ili najbolji u U@),pri cemu mnogi pisu tatin sin,ne zna odbranu itd.
    Da neka je to sve tacno,ali nije,gde ste Vi to videli velikog talenta ili igraca a da nije primecen. Druga stvar je kako ce Pecarski da trenira i da se razvija. Primer Muslija.. 2-3 g MVP juniorske EL/ Zatim u seniorskoj igri se potpuno izgubio.Zatim kad je poceo pravilno da trenira,posto je neke stvari ukapirao,ipak je popravio svoju igru. Generalno,vreme je pregazilo nasu skolu.Svi igraju kosarku.I dok nase kosarkaske prilike budu diktirali Covic,Deleon i slicni,a ne Bodiroga,Rakocevic … bice jos gore.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter