4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Moja Crvena zvezda

TEO JE BIO SAN, JOVIĆ ŽELJA: Koje karte još može da povuče Zvezda kada je reč o pleju…

Objavljeno: 16.07.19 u 15:14

‘Delije’ su želele Miloša Teodosića, klub je opipao puls oko Stefana Jovića, dok je Stefan Marković jasno stavio do znanja da neće u Beograd.

Miloš Teodosić je novi član Virtusa iz Bolonje i postao je jedan od najplaćenijih košarkaša u Evropi. Stefan Marković je rekao da je povratak u Crvenu zvezdu nerealan, dok je menadžer Stefana Jovića, Aleksandar Rašković između redova najavio mogućnost da reprezentativni plejmejker ostane kod Dejana Radonjića u Bajernu iz Minhena.

Sada u Crvenoj zvezdi moraju naći novu opciju na ‘poziciji jedan’, jer je to mesto za sada jedino deficitarno. Čini se da kvalitetnog domaćeg rešenja na poziciji ‘jedan’ nema, te da će na Malom Kalemegdanu morati da se okrenu rešenju u inostranstvu, tačnije Amerikancu.

Naravno, dobro bi bilo kada bi taj igrač imao dovoljno evroligaškog iskustva, a na tržištu se za sada nalaze igrači koji su prošle sezone igrali Evroligu, a za sada nemaju klub.

MALKOM DILEJNI

Ogromna želja navijača Crvene zvezde, ali iz leta u leto nerealna. Amerikanac je sada slobodan, ali na stolu ima dve više nego ozbiljne ponude. Jedna je od šampiona Evrope CSKA iz Mosve, a od pre desetak dana i Himkija.

KURTIS DŽERALDS

Pojedini mediji su ga već povezivali sa Crvenom zvezdom ovog leta, ali i Partizanom. Slobodan je agent, pošto je napustio Armani Milano. Ima dovoljno iskustva, kako u Evroligi, tako i u našem regionu. Sa Partizanom je osvojio ABA ligu i srpsko prvenstvo. Otvoreno je da kao Gist crno-beli dres posle dosta godina zameni crveno-belim.

FOTO: ABA league

NORIS KOL

Ako pitate svakog navijača Crvene zvezde, ovo bi bilo ‘brutalno’ pojačanje. Nekadašnji plejmejker Klivlenda je napustio Budućnost i slobodan je agent. Beležio je prošle sezone 16,6 poena u proseku u ‘eliti’. Ipak, Kol je skupa investicija, a pitanje je da li je njegov stil igre ono što je potrebno Milanu Tomiću. Igrač je koji više voli da igra na poen više, nego na asistenciju više… Takođe, bio je najglasniji u osudama navijača Crvene zvezde posle finalne serije ABA lige, mada vreme leči sve…

MAJKL ROL

Još jedan iskusan plejmejker kao slobodan agent. Dve sezone sa uspehom je nosio dres Makabija iz Tel Aviva. Pravi organizator igre, ne veliki ‘potrošač’ lopti. Ali, cena… Takođe, ima dvogodišnju ponudu da se pridruži Olimpiji iz Milana koja pravi strašan tim.

FOTO: YouTube

DE MARKUS NELSON

Admiral je slobodan igrač, a pri tom miljenik ‘Delija’. Veliki problem? Godine. Možda ipak i nisu, ako se zna da je Crvena zvezda dovodila igrače ‘veterane’ poput Mohameda Fajea ili Tejlora Ročestija. Realno, Nelson je tip igrača kakv je potreban Zvezdi.

MANTAS KALNIETIS

Takođe, sada već bivši igrač Asvela. Slobodan je agent. Pouzdan plejmejker kom je kao i svakom Litvancu šut najjače oružje. Naravno, veliko je pitanje da li bi Crvena zvezda uopšte uzela u razmatranje dovođenja Litvanca. Ponavljamo, ovo su samo momci koji za sada nemaju klub, a igraju na poziciji pleja.

‘Delije’, koga bi volele da vidite u Zvezdi?

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter