0
Evrokup

KUGLICE SU ODLUČILE: Partizan dobio jaku grupu u Evrokupu – ponovo sa prošlogodišnjim ‘dželatom’! (FOTO)

Objavljeno: 12.07.19 u 13:38

Žrebom u Barseloni određene su grupe novog izdanja Evrokupa za sezonu 2019/2020, a nama najinteresantniji su protivnici koje je dobio jedini srpski predstavnik Partizan.

Nekoliko nedelja unazad trajale su nade partizanovaca da bi Evroliga mogla da im dodeli ‘vajld-kard’ za učešće u elitnom klupskom takmičenju, ali će naredne sezone ipak morati da se ‘zadovolji’ drugom po rangu, masovnijem, takmičenju u kom su crno-beli igrali i prošle sezone i stigli su na korak od nokaut faze.

Voljom današnjeg žreba Partizan je, iz petog šešira, smešten u grupu B, i to prilično jaku. U njoj će po dvokružnom sistemu igrati protiv Lokomotive Kubanj, Ritasa, Tofaš Burse, Limoža i Venecije.

Lokomotiva je svake sezone favorit za osvajanje Evrokupa, Ritas je prošle sezone pobedom u poslednjoj sekundi u Beogradu ‘ukrao’ nokaut fazu Partizanu. Limož je bio prošlogodišnji protivnik Crvene zvezde u istom takmičenju, turski Tofaš je veoma nezgodan, kao i Venecija koja značajno napreduje poslednjih godina.

Uskoro će biti poznat kompletan raspored utakmica i protiv koga će ‘parni valjak’ započeti sezonu u Evrokupu.

Grupa A: Promiteas, Makabi Rišon Lezion, Ulm, Andora, Monako, Virtus Bolonja
Grupa B: Lokomotiva Kuban, Ritas, Bursa, Limož, Venecija
Grupa C: Darušafaka, Uniks, Cedevita Olimpija, Huventud, Breša, Nanter
Grupa D: Unikaha, Galatasaraj, Budućnost, Oldenburg, Trento, Arka Gdinija

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter