2
AdmiralBet ABA Liga

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Evroliga uvodi drastične promene od 2020. godine!

Objavljeno: 11.07.19 u 16:10

Klubovi iz ABA lige vredno rade i pripremaju se za šampionat, a sve kako bi ligu i državu iz koje dolaze predstavljali na najbolji način u Evropi. Uskoro će im to biti otežano.

Kako prenosi portal ‘Mondo‘ Na današnjem sastanku ‘ECA’ (Euroleague Commercial Assets) održanom u Minhenu, odlučeno je da i naredne godine takmičenje broji 18 klubova, ali će način na koji će klubovi dolaziti do mesta u Evroligi biti dosta promenjen.

Na sastanku je odlučeno da od 2020. godine lige više neće biti kvalifikacione za Evroligu. To znači da šampion ABA lige neće imati zagarantovano mesto među najboljim timovima u Evropi.

Mondo‘ navodi da će četiri mesta koja su bila rezervisana za prvake ABA lige, Španije, Nemačke i VTB lige biti pretvorena u tri ‘vajld karda’ dok će četvrto mesto biti rezervisano za finalistu Evrokupa.

Struktura Evrolige u sezoni 2020/21 biće, dakle, ovakva:

11 „A“ licenci (Real, Barselona, Baskonija, Fenerbahče, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos, CSKA, Makabi, Žalgiris, Armani)

2 dvogodišnja „vajld karda“ (Bajern, Asvel)

– 3 jednogodišnja „vajld karda“

– 2 kluba iz Evrokupa (šampion i vicešampion)

U saopštenju iz Minhena navedeno je da će klub koji osvoji ABA ligu imati prioritet prilikom dodele specijalnih pozivnica. Ne treba isključiti mogućnost da pregovaračka moć, finansije i ko zna šta još budu ispred sportskog rezultata.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter