1
AdmiralBet ABA Liga

EVROLIGA – STOP ZA ABA LIGU: Evo šta na to imaju da kažu čelnici regionalnog takmičenja!

Objavljeno: 11.07.19 u 17:37

Nakon iznenadne objave borda Evrolige da će od naredne sezone doći do promene formata takmičenja, odnosno načina na koji se timovi kvalifikuju, oglasila se i ABA liga.
Navijači abaligaša danas su dobili iznenadnu vest da od naredne sezone nacionalni šampionati više neće biti kvalifikacioni, a to se posebno tiče naših timova koji učestvuju u regionalnoj ligi. 

Na sajtu regionalnog takmičenja objavljena je izjava potpredsednika regionalne lige Domagoja Čavlovića.

U naredne dve godine šampion ABA lige će imati sigurno mesto eliti. Evroliga je uvela niz novina, između ostalog promenila i sistem raspodele mesta, po kome više ne postoji direktan plasman iz domaćih liga, pa tako ni iz ABA lige. Ipak, i u novom sistemu, ABA je dobila čvrste garancije da će kroz sistem raspodele tri vajld karte imati mesto u Evroligi. Na nama je sada zadatak da zajedničkim radom ligu podignemo na viši nivo, da opravdamo poverenje i izborimo se za još bolji status naših klubova –  naveo je Čavlović.

Podsetimo i na šta se odnose ključne promene u Evroligi… Dakle, 18 licenci počev od 2020. godine biće raspoređeno na potpuno drugačiji način.  U saopštenju je navedeno da će šampion ABA lige imati prednost pri dobijanju ove specijalne pozivnice, jer se u njoj ne nalazi nijedan klub sa A licencom.

0
0

1 Komentara

  1. Lepo su neki upozoravali pre 17-18 godina da nije pametno napustati nasu ligu , koja je imala itekako kvalitet tada. Neki su i ostali da igraju dve godine nakon napustanja nekih klubova nase lige. Odluke se donose bez posledica po one koji ih donose i time ugrozavaju nesto sto se zove opste dobro. Dovoljno je da se proglasis stubom srpstva i radis sta hoces. Ovako nesto sam i ranije ocekivao. Mi smo tada trebali hrvatima i slovencima jer su im klubovi i lige bili u katastrofa stanju. Mi smo definitivno najgluplja i najpokvarenija nacija na svetu . A onda stubovi srbstva srbuju kad neko iz svojih razloga nemoze da nastupi za reprezentaciju. A ova vest …. pa naci ce se vec neko opravdanje od , ne brinite se ljubitelji kosarke

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter