0
Evrobasket 2022

FOTO: Youtube/Screenshot

PRIJEM U VLADI SRBIJE: Premijerka Ana Brnabić poručila – ‘Ogromno hvala, devojke’!

Objavljeno: 08.07.19 u 16:42

Bronzane košarkašice Srbije danas su imale prijem u Vladi Srbije gde su ih dočekale premijerka Ana Brnabić i Ministar za saobraćaj, kao i predsednik Organizacionog odbora prvenstva, Zorana Mihajlović.

Bronzanim ‘lavicama’ se prvo obratila premijerka Srbije Ana Brnabić.

– Još jednom čestitam na svemu što ste uradile. Ovo nije bilo lako, zna se koliko truda i rada stoji iza jedne medalje. Ogromno hvala! Hvala vam na radosti koju ste doneli celoj naciji. Hvala što smo se osetili ponosnim što imamo ovakav tim. Retko kad se osećamo ponosnim kao što nas naši sportisti učine – rekla je Ana Brnabić.

Zorana Mihajlović je istakal da košarkašice moraju da budu uzor svima.

– Iza njih stoji ograman rad, vera u sebe, strast da pobede i vera u tim. Kada je naša kapitenka (Jelena Bruks) igrala, njen suprug je bio u svlačionici, hranio bebu i zajedno su čekali da se majka popne na pobedničko postolje. To je pobeda zajedništva, porodice i ljubavi, svega za šta se ja zalažem. To je zaista rodna ravnopravnost. Svaka vam čast i hvala na svemu što se uradili. Kad god budemo mogli, da podržimo i pomognemo, tu smo – rekla je Mihajlović.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić se košarkašicama obratio sa ‘Poštovane, krajlice’.

– Stručnom štabu, čelnim ljudima, Savezu i ovim devojkama možemo svi samo da duboko naklonimo. Za dva meseca su pokazale kako se bori za svoju zemlju i.poslale snažnu poruku svima nama kako se poštuje zemlja i kako se bori za najviši cilj, a to je osvajanje medalje u svoj zemlji – rekao je Vanja Udovičić.

Prvi čovek srpske košarke Predrag Danilović se zahvalio devojkama na velikom uspehu.

– Kao predsednik KSS ponosan sam na ove mlade i prelepe dame. Dubok naklon i veliko poštovanje. Igrale su povređene, rizikujući svoje karijere, a mi igrači znamo šta to znači. Dok mogu da vam pomognem, bići vam na raspolaganju. Hvala vam još jednom nadam se da će biti još ovakvih prilika – istakao je Predrag Danilović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter