0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA.com

EUROBASKET: Španija je noćna mora za Srbiju, ništa od velikog finala u Beogradu

Objavljeno: 06.07.19 u 22:30

Nažalost, ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu od Španije 71:66.

Ne odgovaraju nam! Srpkinje su ponovo poražene od Španije. ‘Crvena furija’ ne zna za poraz od Srbije. Epilog svega toga je plasman Španije u veliko finale Evropskog prvenstva u Beogradu protiv Francuske.

Vodila je Španija tokom celog meča. Već u prvoj četvrtini je stigla do ‘plus deset’ – 21:11. Tu prednost održavale su sve do poslednje četvrtine. Tada su ‘lavice’ zaigrale mnogo bolje i trojkom Butulije 4:36 do kraja povele sa 64:62. Imali smo prednost i 66:64, ali je Ndur sa linije za slobodna bacanja 2:59 do kraja donela novo vođstvo Španiji 67:66. Taj rezultat je na semaforu stajao naredna dva minuta, naše reprezentativke nikako nisu mogle da pogode.

Kazna je stigla sa linije za slobodna bacanja, Hil je prvo pogodila jedno za 68:66, potom i Domingez za 70:66, a Kruz je postavila konačnih 71:66. Trebalo bi istaći da naša selekcija nije imala pomoć Ane Dabović, jer je jedna od naših najboljih košarkašica igrala samo sa desnom rukom, jer joj je leva šaka polomljena.

Španiju je do pobede vodila Ndur sa 17 poena, dok je Kurz dodala 14. Kod nas se istakla Bruks sa 17 poena, dok su Butulija i Stanković dodale po 12 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter