0
Evrobasket 2022

FOTO: Fiba.com

EUROBASKET: Srpkinje skinule Švedskoj sve tri krune, odosmo u polufinale!

Objavljeno: 04.07.19 u 22:05

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beogradskoj areni, Srbija je demolirala Švedsku 87:49 i plasirala se među četiri najbolja tim na kontinentu.

Bravo, lavice! Bravo, carice! Srbija će igrati u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu, ali i na Olimpijskim igrama u Tokiju narednog leta. Izabranice Marine Maljković do nogu su potukle selekciju ‘tri krune’ i pored polufinala izborile vizu za najveću sportsku smotru.

Od prvog do poslednjeg minuta naše devojke su lomile rivala, pre svega jakom odbranom, dok su u napadu sjajne bile Ana Dabović, Jelena Bruks, Nevena Jovanović, ali i ostale devojke…

Dovoljno je reći da su ‘lavice’ već na poluvremenu imale ‘plus 22’. Spuštanja gasa nije bilo ni u nastavku, već posle tri četvrtine naše devojke su imale ‘plus 30’. Na kraju sjajno odrađen posao, ‘plus 38’ 87:49 za polufinale sa selekcijom Španije.

Srbiju su do pobede vodile Ana Dabović sa 19 poena, Jelena Bruks i Aleksandra Crvendakić sa po 11 poena.

Prvi polufinalni par čine Velika Britanija i Francuska, dok drugi Srbija i Španija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter