0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Bemaks

MEGA STVARA NBA IGRAČE: Mokoka potpisao za Čikago

Objavljeno: 02.07.19 u 21:50

Košarkaš Mega Bemaxa Adam Mokoka je potpisao dvostrani ugovor sa Čikago Bulsima čime je postao zvanično peti igrač Mege koji je direktno iz kluba otišao u NBA ligu.

Počevši od odlaska Nikole Jokića 2015. godine u Denver, preko Luvavua, Zubca i Zagorca, Mokoka je nastavio fantastičan niz Meginih igrača koji su otišli direktno u najjaču ligu na svetu, a taj niz svakako neće biti završen ovog leta, pošto se očekuje da ugovor sa Indijanom Pejsers potpiše Goga Bitadze koji je izabran kao 18. pik na ovogodišnjem NBA draftu.

Iako nije izabran na ovogodišnjem NBA draftu, Mokokine dobre partije nisu promakle čelnim ljudima Čikaga, pa je sa mladim bekom potpisan dvostrani ugovor.

Adam Mokoka je rođen 18. jula 1998. godine, visok je 196 centimetara i igra na poziciji beka. U redove Mege je došao prošlog leta iz francuskog Gravlena. Ove sezone u ABA ligi je u proseku beležio 11.2 poena, 3.7 skokova i 3.1 asistenciju dok je u Superligi u proseku imao 11.8 poena, 4.1 skok i 4.6 asistencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter