0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GDE SU I ŠTA RADE IGRAČI ABA LIGE TOKOM ODMORA: Neko u Indijskom okeanu, neko se usavršava…

Objavljeno: 30.06.19 u 17:08

Posle napornih sezona većina sportista jedva čeka letnju pauzu kako bi otišli na zasluženi odmor. Istovremeno, to im je jedinstvena prilika budu sa svojim porodicama, jer poznato je da u toku sezone nemaju previše vremena da budu zajedno.

Takav je slučaj i sa košarkašima u ABA ligi, najkvalitetnijem klupskom takmičenju u regionu, koji su pauzu iskoristili da odu na razne destinacije širom planete. Neki su se odlučili za Sejšele, drugi su otputovali u SAD, dok se većina opredelila za evropska letovališta.

Za egzotiku u Indijskom okeanu odlučio se jedan od najboljih igrača Budućnosti iz prošle sezone Nemanja Gordić, koji puni baterije na ovom ostrvu daleko od javnosti kako bi se što bolje odmorio, ali istovremeno spremio za obaveze u narednoj sezoni. Inače, Sejšelska ostrva su poslednjih godina jedno od najpopularnijih mesta za odmor i veliki broj sportista dolazi na ovo ostrvo tokom čitave godine, a to im omogućuju odlični klimatski uslovi.

As Partizana Bandža Si je otputovao u Pariz. Ipak, umesto obilaska Diznilenda, Ajfelove kule i Monmartra, centar se opredelio da leto provede usavršavajući se. Izabrao je košarkaški kamp na kom svakodnevno trenira i vežba na nedostacima kako bi što spremniji sačekao narednu sezonu.

Odmor koji je bio malo drugačiji od klasičnog letovanja imao je košarkaš Cedevite Eldžin Kuk, koji se odlučio za Dubai. Naime, on se u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata bavio ekstremnim sportom, odnosno ziplajnom i to na visini od 170 metara. Arapski svet je poznat po nargilama, a taj užitak probao je i Kuk. Boravak u Dubaiju iskoristio je da obiđe i pustinju, koja se nalazi u blizini najvećeg grada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Najiskusniji košarkaš Zvezde Stratos Perperoglu pauzu od naporne sezone provodi u krugu porodice u rodnoj Grčkoj. Krilo crveno-belih odmara se na Spetesu, jednom od najlepših ostrva u Egejskom moru. Čak je uspeo da stigne na jednu svadbu kod prijatelja. U Grčkoj je i Dalibor Ilić, mladi prvotimac Igokee, ali ne zbog odmora, već zbog Evropskog prvenstva za juniore, koje se održava u Iraklionu.

Košarkaš Igokee Danilo Anđušić punio je baterije za narednu sezonu u Španiji. Srpski igrač se odlučio za Palma de Majorku gde je boravio na godišnjem odmoru zajedno sa suprugom Ivanom i sinom Filipom, kome je ovo prvo letovanje u životu. Nema dileme da je porodica Anđušić uživala u lepotama Majorke, a to su ilustrovali i prelepim slikama sa ovog ostrva.

– More, sunce, pesak i moj sin – napisao je na instagramu Anđušić.

Igrač Partizana Ognjen Jaramaz letnje dane provodi u turskoj Antaliji, sa svojom lepšom polovinom. Tamo su izabrali jedan od luksuznih hotela, u kojima uživaju kako na plaži, tako i u bazenu, a uživali su u prilici da upoznaju delfine i čak plivaju sa njima.

Stefan Fundić, košarkaš Mege, nalazi se u Zrenjaninu gde podržava naše reprezentativke na Evropskom prvenstvu, a Srbiju je izabrao i Rade Zagorac, koji se opušta pogledom sa Zemunskog keja.

Sa druge strane, košarkaš Cibone Ivan Novačić odlučio se da odmor provede u Kaliforniji. On je obišao celu Zapadnu obalu Amerike od San Franciska, Los Anđelesa, čak je uspeo da stigne i do čuvenog Holivuda gde je slikao poznati filmski studio „Univerzal“.

Košarkaš Olimpije Luka Šamanić je draft za NBA iskoristio da malo duže ostane u Americi. Talentovani igrač je potpisao za San Antonio i slobodno vreme iskoristio je da što bolje upozna državu Teksas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter