0
Evrobasket 2022

Selektor ženske košarkaške reprezentacija Srbije pozvala je publiku u Zrenjaninu da pomogne devojkama i na pravi način ih isprati iz prve faze Evropskog šampionata.

MARINA MALJKOVIĆ: Moramo da podignemo nivo igre

Objavljeno: 29.06.19 u 20:48

Selektor ženske košarkaške reprezentacija Srbije pozvala je publiku u Zrenjaninu da pomogne devojkama i na pravi način ih isprati iz prve faze Evropskog šampionata.

Marina Maljković je zadovoljna posle dve uvodne pobede, ali ne želi euforiju. Naprotiv.

– Moramo još da podignemo nivo. Protiv Rusije je to bilo okej, ali sada da bismo išli direktno u četvrtfinale moramo još da podignemo nivo u odnosu na Rusiju. Ni slučajno ne smemo da se vraćamo dole sa svojom igrom niti da ostanemo istom nivou, moramo to da podignemo za 10-20 odsto. Samo tako možemo da se nadamo pobedi. Ako ne bude tako, imaćemo problema protiv Belgije, koja je “ranjena“ u ovom trenutku. Suvišno je pričati o njihovim kvalitetima – rekla je Maljković novinarima posle treninga u ‘Kristalnoj dvorani’.

– Znamo kalkulacije, znamo matematiku, ali uvek je najlakše kada možeš da pobediš. Evropsko prvenstvo je jako teško, igra se dobra košarka.

Svesna je šta sve bi trebalo da se promeni u igri Srbije.

– Nivo agresivnost mora da se podigne još više. Agresivnost treba da se podigne i u odbrani i u napadu, da podigneš agresivnost kod svakog igrača… Zašto je juče bila dobra utakmica? Zato što su igračice sa klupe unele preko potrebnu energiju i bile agresivne u svakom mogućem pogledu na terenu i to nam je protiv Rusije bilo važno.

– Skok je jako važan. Volim što vi novinari sa vašim znanjem i praćenjem ženske košarke, podstičete moje igračice na te važne stvari i o kojima im ja pričam non stop. Skok je pitanje dogovora i košarkaškog objašnjena, ali ponajviše zelje. Mi nismo ekipa koja ima “monstrume“ na centarskim pozicijima, koji mogu da hvataju sve skokove…Ako se u tom segmentu opustimo, mi nemanmo šta da tražimo u utakmici. Moramo mnogo koševa u napadu da damo da to nadoknadimo – rekla je Maljković.

Rekla je nekoliko stvari i o narednom rivalu, selekciji Belgije.

– Belgija ima još veću rotaciju. Imaju četiri centra koji podjednako igraju, imaju agresivne bekove … Potenciraju brzu i agresivnu košarku, ali hajde da igramo košarku i da vidimo kako je to u ovom momentu protiv ekipe iz grupe koja je slična nama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter