0
Evrobasket 2022

U drugom kolu 'D' grupe na Evropskom prvenstvu za dame Srbija je u Zrenjaninu sa 77:63 pobedila Rusiju i sa prvog mesta idemo u poslednje kolo i meč sa Belgijom.

EUROBASKET: Bravo, devojke! Dabović i Bruks pocepale Ruskinje (FOTO)

Objavljeno: 28.06.19 u 22:35

U drugom kolu ‘D’ grupe na Evropskom prvenstvu za dame Srbija je u Zrenjaninu sa 77:63 pobedila Rusiju i sa prvog mesta idemo u poslednje kolo i meč sa Belgijom.

Bravo, Marina! Bravo, Jelena! Bravo, Ana! Ma, devojke, bravo! U ‘grupi smrti’ na Eurobasketu u Letoniji i Srbiji, naša reprezentacija zabeležila je drugu vezanu pobedu. Ponovo se su naše devojke igrale sa živcima naših navijača u Zrenjaninu, ali su na kraju slavile ubedljivo 77:63.

Srpkinje su imale u drugoj i trećoj četvrtini po deset poena prednosti, ali su se uporne Ruskinje vraćale u igru. U poslednjoj deonici razigrale su se Ana Dabović i Jelena Bruks i spasa za ‘zbornaju komandu’ više nije bilo. Presudan je bio poslednji minut utakmie kada je pri rezultatu 67:63 prvo Ana Dabović pogodila trojku, a potom i Jelena Brusk za potpuni potom Rusije.

FOTO: STARSPORT

Najefikasnija u našem timu bila je Dabović sa 16 poena, Dajana Butulija je ubacila 15 koševa, Nikolina Milić 14, a Jelena Bruks 12 poena. Kod Ruskinja je samo Anastasia Šilova ubacila 11 poena.

Srbija sada ima dve pobede i na korak je da bude prva u grupi ‘D’ što bi nam donelo direktan plasman u četvrtfinale. Belgija i Belorusija imaju po jednu pobedu, dok je Rusija poslednja bez trijumfa. U nedelju od 20.30 u Zrenjaninu četa Marine Maljković igra protiv Belgije.

GRUPA ‘D’

Belgija – Belorusija 61:69
Srbija – Rusija 77:63

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA ‘A’

Letonija – Ukrajina 82:74
Španija – Velika Britanija 67:59

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA ‘B’

Češka – Švedska 71:64
Francuska – Crna Gora 88:53

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA ‘C’

Slovenija – Turska 62:55
Italija – Mađarska 51:59

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter