Košarkaški klub Crvena zvezda je posle produžetka ugovora sa pojedinim igračima iz prethodne sezone doveo prvo pojačanje za Evroligu.

Krilni centar Derik Braun (31 godina i 203 cm visina) potpisao je jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Reč je o Amerikancu koji je prethodne tri sezone proveo u Anadolu Efesu. Ruku na srce prošle sezone kod Ergina Atamana nije igrao mnogo, a razlog su bili finansijski problemi.


– Klub se ovom prilikom zahvaljuje Braunu zato što je čineći i razne finansijske ustupke iskazao veliku želju da igra za Crvenu zvezdu, i što je i sam istakao tokom pregovora da naš klub vidi kao odličnu organizaciju, koja želi da osvaja trofeje, i želi da bude konkurentan u Evroligi u sezoni 2019-2020 – saopštila je Crvena zvezda.

Derik Braun je u sezoni 2017-2018 igrao sjajno protiv Crvene zvezde u Evroligi, postizao je po 20 poena. Te sezone imao je 12,3 poena po meču i 5,5 skokova. U NBA ligi igrao je za Šarlot i Nikse.

Crvena zvezda je prethodnih dana produžila ugovore sa Filipom Čovićem, Bilijem Beronom, Brankom Lazićem i Borišom Simanićem. Očekuje se uskoro dogovor oko ostanka Stratosa Perperoglua.