4
Evroliga

PERPEROGLU GRCIMA: Uporedio duele sa Partizanom sa grčkim derbijem i odgovorio hoće li ostati u Zvezdi

Objavljeno: 26.06.19 u 11:40

Iskusno krilo Crvene zvezde Stratos Perperoglu doneo je dobre vesti navijačima, kada je reč o pitanju njegovog ostanka na Malom Kalemegdanu.

Perperoglu je blistao ove sezone u crveno-belom dresu, imao velikog udela u osvajanju ABA lige i plasmanu Crvene zvezde u Evroligu naredne sezone, ali ga je povreda omela da učestvuje u košarkaškoj Superligi, koju je Zvezda takođe osvojila.

– Dobro sam, mogao sam da igram u poslednje tri-četiri sedmice. Bio sam spreman. Ali, u srpskom prvenstvu postoje određena pravila po broju stranaca. Samo četvorica su mogla da se registruju, a nas je bilo sedmorica – otkrio je Perperoglu za grčku ‘Gazetu’.

Dotakao se i onoga što najviše zanima zvezdaše ovih dana – hoće li produžiti ugovor sa Zvezdom?

– Nemam ugovor, ali vodimo pregovore i ne znam još šta će biti – rekao je Grk.

Prezadovoljan je saradnjom sa Milanom Tomićem.

– Bilo je fantastično! Odradio je posao odlično. Znali smo se mi od ranije, iz vremena dok je radio kao pomoćnik u Olimpijakosu, tako da smo dobro znali kako da sarađujemo i pomognemo jedan drugom da se adaptiramo na nove okolnosti. Sve to me je održalo svežim i zato sam igrao dobro – rekao je Perperoglu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The best!! 💪⚽️🏀

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Derbiji sa Partizanom bili su vatreni, a uporedio ih je sa duelima Olimpijakosa i Panatinaikosa.

– Derbiji su uvek posebni, kao što je to slučaj s mečevima Olimpijakosa i Panatinaikosa. Uvek osećate pritisak. Kada ste stranac to je malo drugačije, jer ne slušate radio i ne čitate novine. Zbog toga sam osećao veći pritisak dok sam igrao u Grčkoj, nego sada u Srbiji.

– Iskreno – najviše ću pamtiti atmosferu u Pioniru! Kad god bi navijači napunili tribine, doživeli bismo nešto neverovatno. Taj osećaj, ta atmosfera, njihova blizina terenu… Osećaš njihovo prisustvo uvek. Igrao sam u mnogim dvoranama, ali ono što sam doživeo ove godine mi je najbolje iskustvo.

Na kraju se i dotakao mogućnosti da njegov bivši klub Olimpijakos zaigra u ligi na Jadranu.

– U Jadranskoj ligi imate četiri ili pet timova koji su baš kompetentni. S druge strane, za Olimpijakos i klubove to je dodatna obaveza, mnogo putovanja… Nivo takmičenja je dobar, od sredine pa ka vrhu tabele. Mi smo prošle sezone izgubili samo jednu utakmicu. Mnogi kažu da je liga bila nikad izjednačenija. Svake godine kvalitet se podiže  zaključio je Perperoglu.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter