1
Košarka

kosarka PRIPREMNA UTAKMICA ZA ODLAZAK NA ES U SVEDSKU Serbia Vs. Greece Askrabic and Zarko Varajic BGD, 29.08.2003. FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

ODLAZAK ISTINSKE LEGENDE: Preminuo Žarko Varajić

Objavljeno: 23.06.19 u 22:02

Srpsku košarku napustio je još jedan legendarni košarkaš.

Žarko Varajić je preminuo u 67. godini nakon duže bolesti. Nekadašnji član legendarne generacije Bosne, Sutjeske i Al Aina iz Emirata, ostaće upamćen kao jedan od velikana najpopularnijeg sporta u Srbiji, naročito zbog učinka od 45 poena u finalu Evrolige protiv Emersona. Njegov rekord i danas je na snazi.

Bio je uspešan košarkaš, a podjednako uspešno radio je i kao funkcioner. Bio je sportski direktor svih muških selekcija u Košarkaškom savezu. Takođe je bio i zamenink Saveznog ministra za sport.

Varajić je rođen u Nikšiću. Za A reprezentaciju igrao u 126 navrata i osvajao mnoge trofeje kao što su srebro na Olimpijskim igrama u Montrealu, zlato na Evropskom prvenstvu u Liježu 1977, bronzu dve godine kasnije u Torinu, zlato na Mediteranskim igrama 1975, kao i dva zlata sa Balkanskih igara u Solunu 1974. i 1976. u Burgasu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter