KK Partizan je izdao saopštenje za javnost povodom vesti da je BAT naložio klubu da isplati dugovanja koja ima prema Nikoli Milutinovu i Dušku Vujoševiću.

– Povodom vesti koja se juče pojavila na sajtu BAT a u vezi sa dugovanjima koje KK Partizan ima prema svom nekadašnjem igraču Nikoli Milutinovu, odnosno njegovoj tadašnjoj agenciji.


Klub ističe da je sa nekadašnjim centrom Partizana potpisan sporazum o reprogramu duga. 

– Partizan NIS sa svim bivšim igračima i trenerima, uključujući i Nikolu Milutinova ima potpisane sporazume o reprogramu dugovanja i obaveze iz tih sporazuma se ispunjavaju blagovremeno. Rata koja je dospela 15. novembra 2018. plaćena je na vreme, a klub u svom finansijkom planu ima plaćanje preostalih rata iz sporazuma postignutog u avgustu 2018. Pre dva meseca, klub je u potpunosti isplatio potraživanja koja je agencija Entersport LLC imala prema Partizanu i na taj način okončao pravni odnos sa tom agencijom – navodi se u saopštenju Partizana. 

Klub navodi da se poštuju svi sporazumi i dogovori i da nikakve improvizacije nisu dozvoljene u klubu. 

-Potpisani sporazumi sa bivšim igračima i trenerima, kao i njihovo poštovanje, predstavljaju ključnu stavku u potpunoj finansijskoj stabilizaciji kluba, stoga u tim slučajevima Partizan NIS ne dozvoljava nikakve improvizacije. Zbog čega se vest o slučaju koji je zapravo završen isplatom prema agenciji, odnosno sporazumom sa igračem koji se u potpunosti poštuje, pojavila u javnosti, KK Partizan NIS ne želi da nagađa. Indikativno je da se ona pojavila u trenucima neposredno pred odluku Evrolige o dobijanju specijalne pozivnice za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju za sezonu 2019/20 – dodaje se u saopštenju. 

Na kraju dodaju iz redova Partizana da opasnost od BAT sankcija ne postoji. 

KK Partizan NIS neće upirati prstom ni u koga, ali želi da još jednom istakne kako je klub finansijski stabilan, da svoje obaveze ispunjava na vreme i da zbog toga ne postoji nikakva opasnost da se klub nađe pod blokadom BAT zbog bilo kog dugovanja – navodi se u saopštenju kluba iz Humske ulice.