U ponedeljak, 17. juna, košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju četvrtu utakmicu finalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Nakon poraza crno-belih u trećoj utakmici prednost ima Crvena zvezda u finalnoj seriji, a Partizan priliku da pred svojim navijačima izbori produžetak borbe za titulu šampiona Srbije.


Pred sutrašnju utakmicu, trener Partizana Andrea Trinkijeri najpre se osvrnuo na jučerašnji meč.

– Sa par grešaka doveli smo sebe u situaciju da igramo utakmicu za ostanak u seriji. Ono što u takvoj poziciji donekle može da nas hrabri je to što smo i u prvoj, a posebno u trećoj utakmici, izgradili situaciju da budemo na korak do pobede. Nažalost, nedostajalo nam je ono o čemu sam već pričao: jedna lopta, jedna timska odbrana – poručio je trener crno-belih.

Potom je objasnio kakav meč očekuje i najavio ‘čudo’.

– Zvezda će sutra biti rasterećenija od nas, što favorita uvek stavlja u lagodniju poziciju. Znamo da će biti jos teže, znamo da ćemo greške morati da smanjimo na minimum, znamo da ćemo morati da odigramo skoro savršenu utakmicu. Za to je prvenstveno neophodno da apsolutno svih 40 minuta budemo maksimalno koncentrisani na cilj, da nam fokus ni na sekund ne skrene sa zadataka. Od velike pomoći biće nam i podrška navijača, ovog puta svi kao jedan moramo da budemo ujedinjeni kako bismo izborili majstoricu. Igrači koje treniram imaju kvalitet, snagu, želju da pokažu da su bolji od rivala. I što je najvažnije, za Partizan i grobare ih veže ljubav, a ljubav kao što znate često čini čuda. Nadam se da će spoj te ljubavi i vrednog rada tokom svih ovih prethodnih meseci rezultirati pobedom, koja će nam omogućiti da pokušamo da napravimo čudo – završio je Trinkijeri.