0
Košarka

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastali su se u trećoj utakmici finalne serije KLS. Odlična košarkaška predstava koju su priredili večiti donela je užitak gledaocima, a Zvezdi novu pobedu i vođstvo u seriji od 2:1. 

KLS FINALE: Zvezda vodi 2:1, N. Janković Partizanov tragičar, odlična rola Berona i Marinkovića!

Objavljeno: 15.06.19 u 21:21

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastali su se u trećoj utakmici finalne serije KLS. Odlična košarkaška predstava koju su priredili večiti donela je užitak gledaocima, a Zvezdi novu pobedu i vođstvo u seriji od 2:1. 
Košarkaši Crvene zvezde još jednom su bili nerešiva enigma za Partizan kome večeras nije pomogla ni neverovatna partija Vanje Marinkovića. Bek Partizana je u tokom tri četvrtine igrao bez promašaja, a tek sredinom poslednje deonice promašio je iz igre ubacio je 21 poen. Sa druge strane parirao mu je Bili Beron  25 poena koji je predvodio Zvezdu do nove pobede od 96:90

već u narednom napadu Vanja Marinković uspeo je da otvori mrežicu za crno-bele. U uvodnim minutima Partizan je dozvolio  Zvezdi da probija u reketu i nakon maestralnog kucanja Odžoa Zvezda je imala prednost od pet poena. Nakon Fajea trojku je upisao i Davidovac, sa druge strane odmah mu je vratio Vanja Marinković.

Foto: Starsport

Crveno beli su nastavili da se oslanjaju na šut sa distance, prvo je promašio Lazić, a potom i Kej Si Rivers. Sa druge strane poenima Vanje Marinkovića Partizan se spustio na samo poen zaostatka. Bilo je 10:9. Nakon još jedne prokockane prilike u napadu, Partizan je sa linije slobodnih bacanja preko Nikola Janković je doneo prvu prednost gostima. Visok tempo igrao se i u nastavku meča. Lazić i Simanić su poenima vratili Zvezdu na +4. Upravo tom prednošću Crvena zvezda otišla je na prvu pauzu. Nakon prve četvrtine 22:18.

Foto: Starsport

Nemanja Nenadić dobio je priliku na početku druge četvrtine da uđe u igru. Partizan je veoma brzo uspeo da smanji prednost Zvezde, uz 2+1 Jaramaza crno-beli nakon minut ipo ponovo su se spustili na poen zaostatka. Kej Si Rivers je faulom u napadu poklonio loptu Partizanu. Čini se da od kada je ušao Amerikanac nije uspeo da se poveže. Nakon pik en rol igre Crvene zvezde i lošeg preuzimanja Faje je još jednom ostao sam van linije za tri poena. Iskoristio je priliku da kazni crno-bele. U drugom delu druge četvrtine Majkl Odžo prvo je ‘lupio’ bananu Ognjenu Jaramazu a nešto kasnije uz dva poena i faul dodatno pogurao crveno-bele. Zvezda je nakon poena Odžoa došla do u tom trenutku maksimalnih šest poena prednosti.

Foto: Starsport

Usledio je period u kome su timovi igrali koš za koš, Domaćin je uspeo da održi u nastavku prednost od šest poena. U završnici je Bili Beron preuzeo ulogu strelca i sa sedam poena uspeo je da uveća prednost Crvene zvezde na maksimalnih sedam poena. Potom je Vanja Marinković sa druge strane uz dvojku i dodatno slobodno bacanje. Marinković je u završnici pogodio trojku, potom je uzvratio i Muhamed Faje, a potom je Marinković još jednom pogodio za tri. Treba istaći da je Marinković bio savršen iz igre. Šutirao je 3/3 za dva i tri za ukupno 17 poena Partizana u prvom poluvremenu. Uz dva probijanja Renfroa na kraju poluvremena Crvena zvezda imala je prednost 48:45.

Partizan je počeo agresivno i veoma brzo došao do četiri faula, a isto tako i do izjednačenja. Na semaforu je nakon dva minuta pisalo 50:50. Poenima Berona, Odžoa i Čovića ponovo je otišla Zvezda na plus pet. Nakon lošeg prvog poluvremena, dvojkom se upisao Kej Si Rivers i odveo zvezdu na 57:52. Zagorac je potom pokušao, blokirao ga je Faje, a Čović je sa druge strane postigao trojku. Trinkijeri je tražio minut odmora, a potom je Pejdž odgovorio trojkom, potom je sa druge strane odgovorio Rivers.

Foto: Starsport

Čović je na tri minuta do kraja deonice izgubio loptu, Renfro je krenuo u kontru, atraktivno asistirao Pejdžu. Odmah je preko Lazića odgovorila Crvena zvezda. Kapiten crveno-belih upisao je novu trojku. Rade Zagorac je prvi šut imao u sedmom minutu treće deonice, bek Partizana bio je neprecizan za tri. Faje i Rivers su se razigrali u završnici, a Zvezda je prvi put došla do prednosti osam poena. Zahvaljujući odličnom Jaramazu koji je u poslednjem minutu vezao dva uspešna napada Partizan se još jednom spustio na četiri poena zaostatka, a Tomić je bio prinuđen na minut odmora. Ipak, do kraja deonice nije bilo promene i crveno beli su otišli na mini odmor uz prednost 68:64. 

Foto: Starsport

Odžo je otvorio poenima sa linije za sl. bacanja, nedugo zatim i Davidovac je pogodio trojku. Trinkijeri je nakon nepromišljenje odluke Đorđa Gagića  je ranije završio utakmicu. Centar gostiju napravio je nesportski faul, Davidovac je iskoristio jedno bacanje i podigao prednost Zvezde na osam poena. Usledile su greške na obe strane, prvo je Odžo izgubio loptu u napadu, a potom Nikola Janković sa druge strane napravio korake.  Nakon četvrtog faula Odžoa, u igru je ušao Faje. Tomić je izveo petorku koja može sa distance, a odmah je Beron pokazao da crno bele čeka težak zadatak u odbrani novom trojkom.

Foto: Starsport

Pejdž i Marinković su potom vratili Partizan na minus šest. Treba istaći i to da je Vanja Marinković tek u poslednjoj deonici imao promašaj iz igre, a na četiri ipo minuta do kraja i Branko Lazić je morao da napusti igru zbog pet faula. Imali su crno-beli problema sa linije za slobodna bacanja, te je i Nikola Janković bio polovičan u završnici. Zvezda je ostala na plus pet. Nakon prekršaja Berona ponovo se Janković vratio na liniju za slobodna bacanja i umanjio prednost Zvezde na minus tri. U uzbudljivoj završnici prvo je Davidovac pogodio za tri i vratio Zvezdu na +6, da bi već u narednom napadu Renfro vratio trojku uz faul koji je Odžoa poslao na klupu. Nastavio je hladnokrvni Davidovac novom trojkom svoju dalekometnu paljbu. Davidovac je u narednom napadu promašio trojku, a Renfro je spustio na samo dva poena zaostatka gostiju.

Foto: Starsport

Imali su domaći sekundu za realizaciju napada, izveli su loptu ispod koša, došla je do Berona, koji je šutirao, bio je neprecizan, a Amerikanac je imao tri slobodna bacanja. Beron je pogodio sva tri bacanja, Partizan je sa druge strane preko Nikole Jankovića imao priliku da smanji prednost od osam poena, ali je Janković promašio oba bacanja. Janković je potom dobio petu grešku. Vrućina u dvorani uticala je na igrače, te je oba bacanja promašio i Faje. Taman što se Partizan spustio na tri poena Rade Zagorac napravio je tehničku grešku. Beron je bio siguran sa linije za sl. bacanja, a potom je Rivers novom trojkom uvećao prednost Zvezde na 92:85. Jaramaz je u narednom napadu pokušao za tri, faulirao ga je Davidovac. Sva tri bacanja pogodio je Jaramaz. 

Crvena zvezda: Majkl Odžo (11 p, 5sk), Branko Lazić (8p), Dejan Davidovac (15), Mohamed Faje(11p), Bili Beron(25p 5-5 za dva), Nemanja Nenadić, Boriša Simanić(5p), Marko Kešelj, Filip Čović(7), Aleksa Radanov, Kej Si Rivers(8), Dušan Ristić (4)

Partizan: Novica Veličković(5), Đorđe Gagić(3), Vanja Marinković(21 4-4 za dva,3-4 za tri), Aleksej Nikolić, Markus Pejdž(14 2-2 za tri), Ognjen Jaramaz(15), Stefan Janković(3), Dušan Tanasković, Rade Zagorac, Vasilije Pušica, Nikola Janković(11), Aleks Renfro(18)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter