0
Košarka

TRAGIČAN KRAJ KLEJA TOMPSONA: Pokidao ligamente, krenuo u svlačionicu, vratio se da pogodi bacanja, ali… (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.19 u 09:49

Pokazao je neverovatnu upornost, hrabrost, privrženost timu i želju za pobedom. Ali, povreda je ovog puta i od njega bila jača.

U utakmici u kojoj su svi žalili zbog vrlo teške povrede Kevina Durenta, pokidane Ahilove tetive i saznanja da neće igrati ni naredne sezone, desila se teška povreda Kleja Tompsona.

Šuter Golden Stejta je u jednoj kontri krajem treće četvrtine krenuo na zakucavanje, ušao u duel sa Denijem Grinom i pri doskoku iskrenuo levu nogu koja nije izdržala.

Pukli su ACL, odnosno, prednji ukršteni ligamenti, što je jedna od najtežih povreda u sportu. Međutim, tu nije bio kraj za njega u ovom finalu.

Osoblje Golden Stejta je krenulo da ga isprati do svlačionice, ali se onda jedan od njih setio da ukoliko ne izvede dva slobodna bacanja, neće imati više pravo povratka na parket. To pravilo važi u slučaju da nije bio ‘flegrant’ prekršaj, što uistinu nije bilo tako.

Čim je Tompson to čuo, hramljući se vratio na parket, pogodio oba bacanja, potrčao u odbranu i bilo je jasno da više ne može da nastavi.

Tražio je od Stiva Kera samo dva minuta da dođe sebi, da ga prođe bol, ali povreda je bila mnogo ozbiljnija nego što je on u tom trenutku mislio.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter