0
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘NA ŠTA, BRE, TO LIČI’: Ovako Vujošević vidi današnji Partizan – pohvalio Delije, a kritikovao igru crno-belih

Objavljeno: 14.06.19 u 13:03

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević u emisiji na SOS kanalu je izneo kritike na račun Trinkijerijevog tima, ali i navijača Partizana.

Vujošević je u opširnom obraćanju izneo ono što mu ‘bode oči’ i smeta u igri crno-belih.

– Meni lično kada je Partizan u pitanju smeta što nijedan igrač nije razigran. Kad sam vodio ekipu i kad treba da se da jedan koš, kažem na primer pokojnom Bobanu Jankoviću daj koš, daj gol! Partizan nema hijerarhiju, nema… U svakom organizovanom timu treba da se zna ko je prvi, drugi, treći, četvrti, peti… U uređenoj ekipi, prvi igrači uzmu na sebe da kreiraju u odlučujućim momentima, reše jedan na jedan, dva na dva, da oslobode neke od tih pratećih igrača. To Partizan nema i to je moja najveća zamerka – izneo je Vujošević.

Čuveni stručnjak se osvrnuo i na podelu među Grobarima, odnosno, nekoliko frakcija na tribinama. Njih je kritikovao, a nadovezao se i pohvalio Delije po tom pitanju.

– Partizanovi navijači su u tri četiri frakcije. Kod Zvezdinih postoje podele, ali kada njihov tim igra utakmicu, svi su jedinstveni, prema spolja su jedna pesnica. A mi ovde, šta to više predstavlja, jedni pevaju jedne pesme, drugi druge, treći… Uspeli su da ih podele. Ustanite Grobari i pevajte našu pesmu, na šta više to liči – rekao je Vujošević i podsetio na jednu situaciju sa evroligaške utakmice Partizana.

– Sećam se kada sam sa ‘Zabranjenima’ ušao u konflikt na utakmici sa CSKA, kad su podržavali CSKA kao veliko prijateljstvo između Srbije i Rusije. To prijateljstvo postoji pre i posle utakmice, tokom utakmice se navija za svoju ekipu. Pa ekipa posle utakmice treba da se klanja ovima, pa onima tamo… Postali su navijači profesionalci, ne svi, ali jedan broj, koji imaju neke glavne uloge – podvukao je Duško Vujošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter