0
AdmiralBet ABA Liga

U drugom meču finalne serije KLS Superlige Srbije Partizan je trojkom Radeta Zagorca tri sekunde pre kraja pobedio Crvenu zvezdu 73:72 i izjednačio u seriji na 1:1.

SLS FINALE: Zagorac trojkom tri seknude pre kraja srušio Zvezdu i doneo Partizanu izjednačenje (FOTO)

Objavljeno: 12.06.19 u 21:14

U drugom meču finalne serije KLS Superlige Srbije Partizan je trojkom Radeta Zagorca tri sekunde pre kraja pobedio Crvenu zvezdu 73:72 i izjednačio u seriji na 1:1.

‘Pionir’ je proključao. Malo je falilo da Faje sruši snove navijača Partizana o tituli, ali je Rade Zagorac pogodio kada je to bilo najvažnije, tri sekunde pre kraja za 73:72.

Prva četvrtina je počela veoma neefiksano, dva tima kao da su regale bacala ka košu, a dovoljno govori podatak da u prvih deset minuta nismo videli nijedan pogodak za tri poena. Egal se igralo sve do dva i po minuta pre kraja deonice kada je Čović napravio nesportski faul, a Renfro pogodio dva slobodna bacanja uz koš za strane. Seriju je nastavio Nikola Janković za 6:0 i prvu osetinju prednost Partizana 14:7. Centar crno-belih je nešto kasnije doneo osam koševa razlike 17:9 kako je i završena prva četvrtina. Crvena zvezda je bila ekstremno neefiksana.

FOTO: STARSPORT

Drugu četvrtinu poenima Dobrića, Zvezda je otvorila sa 4:0, ali je vrlo brzo Partizan uzvratio preko kapitena Veličkovića. Crno-beli su održavali prednost, a Crvena zvezda je najbliža bila kada je rezultat na semaforu bio 25:22.

Dva i po minuta pre kraja prvog poluvremena Pejdž je posle 21 šuta promašenog za tri poena sa obe strane pogodio jednom, a zatim i drugi put, a Partizan je stigao do tada maksimalnih ‘plus deset’ – 35:25. Zvezda je uzvratila za tri poena i uspela da spusti pred veliki odmor na 36:29.

Drugo poluvreme su mnogo bolje otvorili crveno-beli, Partizan je za tri i po minuta igre ubacio svega dva poena, a Crvena zvezda za četiri devet i stigla do izjednačenja 38:38. Crvena zvezda je serijom 12:2 posle trojke Berona prešla u vođstvo 41:38.

Serijom 4:0 Partizan je ponovo preokrenuo, ali je poenima Fajea sa linije za slobodna bacanja i trojkom Berona Zvezda ponovo stigla do ‘plus tri’ – 47:44. Crno-bele je u tim momentima dokusurio Čović trojkom za najvećih do tada za crveno-bele 50:44. Crvena zvezda je u poslednjih deset minuta ušla sa vođstvom 53:49, ali bez povređenog Dobrića.

FOTO: STARSPORT

Četa Milana Tomića je prednost držala sve do sredine poslednjeg perioda kada se Partizan poenima Pejdža i Veličkovića stigao do izjednačenja 61:61. Ipak, u sledećem napadu Crvena zvezda je ponovo povela trojkom sjajnog Davidovca. Serijom Fajea sa linije bacanja 4:0, gosti su poveli 68:61, ali je domaćin uzvratio trojkom Pejdža i poenom Jankovića sa bacanja za 65:68.

Amerikanac iz redova Partizana je pogodio još jedno bacanje i dva i po minuta pre kraja utakmice smanjio je na 66:68. Četa Andree Trinkjerija je seriju 7:0 nastavila poenima iz kontre Zagorca za izjednačenje minut pre kraja 68:68.

Crvena zvezda je 45 sekundi pre kraja promašila otvoren šut za tri poena Riversa, ali je Odžo uhvatio ofanzivni skok i posle faula poentirao sa linije za slobodna bacanja 70:68 za crveno-bele. ‘Pionir’ je eksplodirao u sledećem napadu kada je Nikola Janković položio uz faul i izjednačio na 70:70, ali je promašio bacanje. Muk u dvorani je nastao kada je šest sekundi pre kraja Čović promašio polaganje, a popravio Faje za 72:70. Partizan je imao poslednji napad i Rade Zagorac je napravio erupciju u dvorani, pogodio je trojku za pobedu 73:72 i izjednačenje u seriji 1:1.

FOTO: STARSPORT

Partizan su do pobede vodili Pejdž sa 19 poena i Nikola Janković sa 13, dok je heroj Zagorac ubacio svega pet poena. Kod Zvezde je Faje ubacio 14 poena, Davidovac 11, a Beron deset.

Treći meč na programu je u subotu, a domaćin je Crvena zvezda.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 73:72 (36:29)

PARTIZAN: Veličković 9, Gagić 2, Marinković 6, Nikolić 3, Pejdž 19, Jaramaz 4, S. Janković 5, Tanasković, Zagorac 5, Pušica, N. Janković 13, Renfro 7.
CRVENA ZVEZDA: Odžo 7, Lazić 2, Davidovac 11, Faje 14, Beron 10, Nenadić, Simanić 3, Kešelj, Čović 9, Dobrić 3, Rivers 4, Ristić 9.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter