0
Košarka

NBA: Golden Stejt je živ! Nova teška povreda, preokret i ‘brejk’ u nestvarnoj drami u Torontu! (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.19 u 08:50

U petoj utakmici velikog finala NBA lige, Golden Stejt se spasio i ‘brejkom’ rezultatom 106:105 je opstao u seriji, u kojoj je sada rezultat 3:2 za Toronto.

NBA piše nove stranice istorije. Svedočimo fantastičnom finalu najjače lige na svetu, sa puno detalja i događaja koji neku seriju u plej-ofu čine istorijskom. A igra se za šampionski prsten. Šampion je još uvek ‘živ’ i tek će reći svoju poslednju reč.

Upravo zato što je u pitanju veliko finale, najbolji strelac Voriorsa je stistnuo zube i gledali smo Kevina Durenta u petom meču na terenu Reptorsa, koji su imali prvu priliku da pobedom osvoje titulu. Nisu uspeli ni Reptorsi, ali ni Durent.

KD je na terenu proveo 11 minuta, ubacio je 12 poena i – obnovio staru povredu, te mu je sada pukla ahilova tetiva i to bi bilo to od njega. Momenat obnove povrede nije bio nimalo lak za gledanje.

Golden Stejt je vodio tokom većeg dela meča, u prvom poluvremenu uglavnom kontrolisao kretanje rezultata i vodio sa pet do deset poena razlike. Na poluvremenu je bilo ‘plus šest’, a  u trećoj deonici i čak ‘plus 14’.

Sve to su Reptorsi uspeli da dostignu i prestignu u poslednjoj deonici. Čak je Toronto poveo sa 103:97 na dva minuta pre kraja. Navijači su bili u erupciji i činilo se da ništa neće zaustaviti Kavaja Lenarda i ekipu na putu ka četvrtoj pobedi u seriji. Međutim…

Razgoropadila su se ‘Spleš braća’. Stef Kari pogađa jednu, a Klej Tompson dve uzastopne trojke i munjevitom serijom od 9:0, ‘ratnici’ su sve preokrenuli.

Kajl Lauri je pogodio za dva i Toronto je uspeo da dođe do poslednjeg napada za titulu na 15,7 sekundi do kraja. Upravo Lauri je dobio priliku za odlučujući šut, ali mu je ruka po ko zna koji put zadrhtala kada je važno i nije pogodio ni obruč iz solidne pozicije za šut.

Najefikasniji igrač meča bio je Stef Kari sa 31 poenom, Klej Tompson je ubacio 26, a Kazins i Grin su imali po 14, uz pomenutog Durenta sa 11.

U poraženom taboru Kavaj Lenard je imao 26 poena i 12 skokova, Lauri je ubacio 18, Gason 17, a Ibaka 15 poena.

Toronto sada vodi sa 3:2, a sledeći meč igra se u Ouklendu u noći između četvrtka i petka od tri sata posle ponoći.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter