4
Košarka

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović juče je najavio mogućnost da taj klub istupi iz dalje borbe u finalnoj seriji plej-ofa Superlige, a upravo je doneta konačna odluka.

DONETA ODLUKA O NASTAVKU FINALA: Partizan traži hitne promene – ‘Da se ružne scene više nikada ne ponove!’

Objavljeno: 11.06.19 u 13:48

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović juče je najavio mogućnost da taj klub istupi iz dalje borbe u finalnoj seriji plej-ofa Superlige, a upravo je doneta konačna odluka.

Crvena zvezda je povela sa 1:0 u utakmici u kojoj je Partizan izrazio veliko nezadovoljstvo suđenjem, a zbog toga je ceh platio trener Andrea Trinkijeri, jer je u dve sekunde dobio dve tehničke, ujedno i isključujuću grešku.

Partizan je danas odlučio da nastavi finalnu seriju, u kojoj je sutra od 19 sati domaćin, ali je zatražio hitne promene u Košarkaškoj ligi Srbije, podsećajući da je ‘Srbija zemlja košarke’.

Saopštenje sa sajta Partizana prenosimo u celosti i bez izmena:

– Nakon prve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige Srbije i skandaloznih dešavanja kako na tribinama, tako i samom terenu, rukovodstvo KK Partizan NIS je obavilo sastanak na kojem su donete odluke u vezi sa nastavkom učešća u domaćem šampionatu.

KK Partizan NIS će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača.

Po okončanju lige, Partizan NIS zahteva hitne promene na svim nivoima u KLS! Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca!

Košarkaška liga Srbije se više ne sme finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava. Košarkaška liga Srbije ne sme biti mesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđuju po nahođenju, za komentare koji se nigde ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno!

KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj meri pomaže sport I bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje.

KK Partizan NIS poziva svoje navijače da u sredu od 19 časova dođu u što većem broju u halu “Aleksandar Nikolić” i da budu pravi “vetar u leđa” igračima i stručnom štabu, ali da se uzdrže od revanšizma za primitivizam na više nivoa kojem smo prisustvovali u prvoj utakmici!

0
0

4 Komentara

  1. I posle druge utakmice koju ste dobili,kakvo je sad saopštenje,kad god ste gubili i u fudbalu i u košarci uvek su krive sudije,zvezdina publika,tuđe blato je uvek prljavije i paravan kad izgubite,akte bre više

    0
    0
    Odgovori
  2. SVE TO IZLAZI IZ COVICEVE
    KUHINJE. BAHATA POLITIKA.
    COVIC STVARA MRZNJU
    MEDJU KLUBIVE. DRZAVA
    CUTI LI CUTI. I DRUGI NISU
    CVECKE ALI COVIC JE PRVI
    BARJAKTAR ,MRZNJE.

    0
    0
    Odgovori
  3. Да је било ко други писао о части, поштењу, увредама са трибина, вређању породица и слично па да проба човек да разуме, али ЈСД Партизан да пише о томе… НЕ ИДЕ! Нико у Србији није нити луд, нити глуп, нити има кратко памћење Остоја напредни лимару… СТОП ЛИЦЕМЕРЈУ ИЗ ЈСДККСНСТЕСЛА! ЗВЕЗДА ШАМПИОН!

    0
    0
    Odgovori
  4. Obraz djon ,nekoliko godina unazad vredjaju porodicu ,najvise kazni platili zbog nesportskog ponasanja i oni nekom drze pridike fuj

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter