1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ODLIČNA VEST ZA CRVENU ZVEZDU: Parafirana dva važna potpisa za sledeću sezonu!

Objavljeno: 07.06.19 u 14:37

Košarkaški klub Crvena zvezda završio je dva velika posla u završnici ove sezone, pošto su ugovore sa klubom produžili Andrija Gavrilović i Aleksandar Lukman.

Oni će tako biti deo stručnog štaba ekipe koju sa klupe predvodi Milan Tomić uz Milenka Topića Sašu Kosovića.

Crveno-bele naredne sezone očekuje nastup na čak četiri „fronta“ – ABA liga, Superliga Srbije, Kup Radivoja Koraća, dok najveći izazov stiže u vidu nastupa u Evroligi, koja će naredne sezone debitovati u novom formatu, sa 18 timova.

Andrija Gavrilović je bio izuzetno važan deo uspeha Crvene zvezde. Rođen je 13. januara 1965 u Beogradu. Osim skoro decenijskog rada u košarkaškoj akademiji u Italiji, bio je angažovan u Olimpiji iz Milana od 1999. godine, Rozetu, Virtusu, Unikahi, a od 2008. godine trenersku karijeru je nastavio u Rusiji, u Uniksu i Himkiju gde je proveo čak šest godina i sa tim klubom osvojio dve titule Evrokupa i VTB ligu. Svoj trenerski put započeo je kao trener mlađih selekcija Crvena zvezda, a sada će i drugu sezonu zaredom biti izuzetno važan deo stručnog štaba seniorskog tima Crvena zvezda.

FOTO: STARSPORT

Prof. dr Aleksandar Lukman takođe ostaje zadužen za kondicionu i fizičku spremu košarkaša Crvene zvezde u koju se vratio tokom leta 2018. godine.
Lukman je rođen 1967. godine u Beogradu, doktorirao je 2008. godine u Novom Sadu. Svoju bogatu karijeru u košarci započeo je da gradi još 1995. godine. Bio je kondicioni trener kluba sa Malog Kalemegdana u šampionskoj sezoni 1997/1998, a takođe je bio deo stručnog štaba Crvene zvezde u sezonama 2009/2010, kao i u periodu od 2011. do 2013. godine kada je osvojio i Kup Radivoja Koraća.

FOTO: STARSPORT

Kao deo stručnog štaba Uniksa iz Kazanja osvojio Kup Rusije 2009. godine. Takođe, u trogodišnjem mandatu na mestu kondicionog trenera Himkija, osvojio je Evrokup 2015. godine. Aleksandar Lukman je bio deo i stručnog štaba koji je predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

U narednom periodu Zvezdu očekuju i prvi koraci u formiranju tima za narednu sezonu.

0
0

1 Komentara

  1. Tesko da Tomicu neko moze da pomogne uz svo postovanje gore navedenih strucnjaka, Zvezda mora da ima trenera sa iskustvom koji ce znati
    da odi utakmicu, odnosno da pripremi strategiju za svaku znacajnu utakmicu i da tokom utakmice tu strategiju igraci sprovedu a za to treba znanje
    iskustvo i sposobnost a kod Tomica to je problem.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter