0
Košarka

KSS: Niš i Zrenjanin obeležavaju 20 dana do početka Evropskog prvenstva u košarci za žene

Objavljeno: 07.06.19 u 16:07

Još samo dvadeset dana je ostalo do početka najvažnijeg takmičenja koje će tokom 2019. godine biti održano u našoj zemlji. Evropsko prvenstvo u košarci za žene, počinje 27. juna, a grupna faza ovog takmičenja će se odvijati u Srbiji (Zrenjanin i Niš) i Letoniji, dok će se završne bobe za novog šampiona Evrope odvijati u Beogradu.

Tim povodom, danas se na Trgu kralja Milana u Nišu održava niz događaja kojim se obeležava odbrojavanje do početka takmičenja. Tačno u 11 časova, učenici OŠ „Stefan Nemanja“ su započeli međusobni turnir u basketu 3 na 3, da bi se nakon njih pod obručima okušali i volonteri iz grada Niša, momci i devojke koji će biti integrali deo organizacije i samog takmičenja.

Današnje druženje, upotpunila je i maskota prvenstva Roll, kao i takmičenje u šutiranju sa više pozicija i takmičenje u šutiranju trojki, čiji su pobednici nagrađeni košarkaškom loptom.

FOTO: KSS

Takođe, svi okupljeni građani su na zidu podrške mogli da ostave poruke našim košarkašicama.
U Zrenjaninu, odbrojavanje 20 dana do početka Eurobasketa će početi u 17 časova na Trgu slobode, a sa volonterima će biti i zamenik gradonačelnika tog grada, Simo Salapura. Kao i Nišlije, Zrenjaninci će takođe biti u prilici da se okušaju u basketu i šutiranju, a najuspešniji će osvojiti po loptu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter