0
Košarka

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale košarkaške Superlige pošto su u 'majstorici' polufinala savladali FMP iz Železnika ubedljivim rezultatom 97:59.

KLS: Bogdanović video brutalan Partizan – gledaćemo ‘večiti’ derbi u finalu plej-ofa! (FOTO)

Objavljeno: 07.06.19 u 20:50

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale košarkaške Superlige pošto su u ‘majstorici’ polufinala savladali FMP iz Železnika ubedljivim rezultatom 97:59.

Pre dva dana Partizan nije iskoristio ‘meč loptu’ za ulazak u finale plej-ofa Superlige, ali je večeras pokazao evidentnu razliku u kvalitetu u odnosu na FMP, koji ga je prošle sezone izbacio upravo na ovom stepeniku.

Gost predsednika Partizana Ostoje Mijailovića bio je ljubimac navijača crno-belih, as Sakramento Kingsa i reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović, koji je mogao da vidi silan tim Partizana kome je sve večeras išlo od ruke.

Od samog početka tim Andree Trinkijerija je postavio izrazito čvrstu odbranu i nije dozvoljavao lake poene gostima, dok je u napadu sve funkcionisalo perfektno tokom čitavog meča.

FOTO: STARSPORT

Već posle prvih 10 minuta bila je gotovo dvocifrena razlika, a na sve to Partizan je dodao gas u drugoj deonici, koju je dobio sa 31:16 i na pauzu je otišao sa 24 poena razlike – 52:38!

Bilo je još tada jasno da je meč rešen i da ‘panteri’ neće moći da se vrate u meč, a to je shvatio i direktor FMP-a Vladan Mitrović, koji je zaradio dve tehničke greške za klupu ‘pantera’, a potom i ušao u sukob sa Grobarima, te je morala da interveniše i žandarmerija.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kako je meč odmicao, FMP je sve više padao, a Partizan nije spuštao ‘nogu sa papučice za gas’. Možda su gosti u trećoj deonici pružili i najveći otpor, izgubili su taj period sa pet poena razlike, ali je u poslednjoj domaćin još više povećao razliku.

Na kraju je Partizan jurio i ‘stotku’, nije je dostigao, ali jeste ubedljiv trijumf od 38 poena razlike, kojim se plasirao dominantno u finale plej-ofa. Tamo će igrati protiv Crvene zvezde, a ta serija počinje već u ponedeljak, kada će domaćin biti crveno-beli.

Najefikasniji igrač na ovom meču bio je Stefan Janković koji je ubacio 21 poen, Ognjen Jaramaz je imao 17, a dvocifren je još bio Aleksej Nikolić sa 10 poena.

U poraženom taboru 19 je imao Stefan Đorđević, a po 10 su ubacili Patrik Dilejni Fin i Stefan Pot.

Partizan – FMP 97:59 (21:12, 31:16, 22:17, 23:14)

dvorana ‘Aleksandar Nikolić’
sudije: Belošević, Obrknežević, Glišić.

PARTIZAN: Janković 7, Pejdž 9, Pušica 8, Marinković 4, Jaramaz 17, Veličković 3, Tanasković, Zagorac 4, Renfro 6, S. Janković 21, Gagić 8, Nikolić 10.

FMP: Rit, Paunović 1, Uskoković 6, Dilejni Fin 10, Jeremić 6, Momirov 2, Tomašević, Pot 10, Popović, Bursać 2, Vojinović 3, Đorđević 19.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter