Ono što je bilo najavljeno biće i ostvareno, i to u narednih pet godina – košarkaški klub Partizan igraće svoje utakmice kao domaćin u Beogradskoj areni!

Najavljeno je bilo pre nekoliko nedelja da će Partizan promeniti mesto prebivališta, a danas je stigla i zvanična potvrda – klub se iz dvorane “Aleksandar Nikolić” seli u Arenu, potvrđeno je na zvaničnim nalozima kluba na društvenim mrežama.


– Današnji dan predstavlja veliki korak napred za nas kao klub, jer ćemo na raspolaganju imati najmoderniju infrastrukturu koja postoji u našoj zemlji. Organizovanjem utakmica u Areni, obezbeđujemo našim navijačima uslove koji postoje u najboljim evropskim dvoranama. Istovremeno, Arena omogućuje našem marketing timu da uvede novine kada je u pitanju prodaja karata, kategorije poput porodičnih karata i luksuznih paketa loža za kompanije. Takođe, u narednih pet godina, imaćemo ekskluzivno pravo na raspolaganje terminima u maloj sali, gde imamo fenomenalne uslove za trening, istakao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović i potom poručio:

– Na ovaj način, pokazali smo da smo nakon finansijske stabilizacije kluba i postavljanje procesa, spremni za korak dalje i da smo u stanju da obezbedimo uslove za organizaciju utakmica na najvišem nivou takmičenja u Evropi. Svima je poznato da je klub platio mnogo kazni u prethodnom periodu i da to predstavlja veliki teret za budžet kluba. Ovim potezom, smo rešili taj problem i ujedno obezbedili uslove da bezbednost za sve one koji žele da gledaju utakmice Partizana bude na najvišem nivou. Nadamo se da ćemo svojim potezima, potezima poput ovog, uspeti da obezbedimo učešće u najkvalitetnijem takmičenju na Starom kontinentu, izjavio je predsednik crno-belih koji je potom naglasio i širi značaj potpisanog ugovora.

– Drago mi je što će se tokom cele sezone u Štark areni igrati košarka i što će iz Arene na nedeljnom nivou odlaziti lepa slika u region, Evropu i svet, zaključio je Mijailović.