Čast da predstavi novi plavi dres košarkaške reprezentacije Srbije imao je Bogdan Bogdanović.

As Sakramento Kingsa je, u društvu koleginice Sonje Petrović, zvanično promovisao dres koji će ‘orlovi’ nositi na Mundobasketu u Kini ove godine.


– Stara plava je bila svetlija. Ovaj dres je u malo modernijem fazonu… Na prvi pogled je lep, sa dobrim rezultatom će biti još lepši. Boja medalje je bitnija od boje dresa – rekao je Bogdanović nakon promocije.

On će biti velika uzdanica selektora Aleksandra Đorđevića na Svetskom kupu, ali ističe da za sada ne razmišlja previše o tome.

– Kad se okupimo počeću konkretnije da razmišljam o SP. Sad još pratim završetke svih mogućih liga. Ali mogu da kažem da sam se uželeo igre i utakmica – rekao je srpski šuter.

FOTO: STARSPORT

Veoma je srećan što će Nikola Jokić igrati na Mundobasketu za Srbiju.

– On je jedan od naših najboljih igrača, koji nam je prethodnih godina sigurno falio. Mislim da je odlukom njega i njegove familije da igra u Kini… Stvarno nije lako posle sezone, pogotovo njegove i toliko minuta na terenu, odlučiti se da igraš tokom leta i onda opet ući u sezonu gde će se od njega opet očekivati mnogo. Svaka mu čast na odluci, mi smo tu da ga podržimo. U ovome smo zajedno. Već smo bili u situaciji da nas smatraju favoritima, praktično svake godine posle srebra na prošlom Svetskom prvenstvu. Mislim da smo navikli na taj teret i da ne obraćamo pažnju na njega. Koncentrisani smo da igramo našu igru i idemo u Kinu sa jasnim ciljem – ocenio je Bogdanović.

Na kraju je prokomentarisao i Partizan, koji u polufinalu košarkaške Superlige sutra igra ‘majstoricu’ protiv FMP-a. Očekuje se novo finale protiv Crvene zvezde, koje je upravo on pre par sezona obeležio maestralnim partijama.

– Prvo da pobedimo u petak, pa ćemo gledati šta dalje – zaključio je Bogdanović.

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT