4
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: Nije kraj – FMP slavio u Železniku, majstorica u petak

Objavljeno: 05.06.19 u 21:02

Ekipa iz Železnika slavila je u drugoj utakmici polufinala Superlige.

Rezultatom 88:85 FMP je porazio Partizan, majstorica je na programu u petak.

Utakmica je počela trojkom Aleksa Renfroa, a FMP je ubrzo uspeo da preokrene i povede sa 8:4. Ognjen Jaramaz je potom bio u centru pažnje, prvo sjajnom trojkom u padu, a potom i faulom nad Bursaćem koji je pogodio koš uz to. Jaramaz je zaradio i tehničku, što je razbesnelo i Trinkijerija.

U igru je po prvi put tada ušao Rade Zagorac, koji ipak nije teže povređen u prvoj utakmici ova dva rivala, pre dva dana. Nedugo posle tehničke greške Jaramaza, dobio ju je i Andrea Trinkijeri takođe zbog prigovora. Uspeo je Partizan da povede pred kraj prve deonice posle trojke Alekseja Nikolića, a do pauze jedino je Stefan Janković još pogodio, i to slobodno bacanje.

Crno-beli su odlično ušli u drugi kvartal i serijom poena stigli na prag dvocifrenog plusa. Čistu situaciju pred zobom imao je Rade Zagorac kada ga je sa leđa zaustavio Stefan Pot i dobio nesportsku grešku. Skoro pet minuta Panteri su bili bez poena, što su gosti iskoristili i stigli do dvocifrene prednosti – 29:19. Bacanjima Uskokovića i Dilejnija je FMP prekinuo seriju Partizana od čak 13 poena u nizu.

Ekspresno se domaći tim vratio u igru, sa brzih šest poena nakon čega je usledila trojka Vanje Marinkovića. Panteri su ponovo grešili u napadu, a crno-belima je išlo za rukom te je novom trojkom Renfro doneo plus 11. Uspeo je FMP ponovo da se vrati i pred poslednji napad u prvom poluvremenu dođe do minusa od svega šest poena. Ipak, na kraju je Pejdž iz polaganja doneo 45:37 pred veliku pauzu.

FOTO: STARSPORT

U uvodnim minutima Partizan je uspevao da očuva prednost, ali ne i pod naletom Pantera sredinom treće deonice. Svega minut i po bilo je potrebno FMP-u da postigne vezanih osam poena i smanji na samo dva poena razlike, pošto je Marko Jeremić pogodio uz faul. Đorđević je produžio seriju do deset poena u sledećem napadu, da bi je onda prekinuo Vanja Marinković.

Nakon dužeg vremenskog perioda, domaćin je i poveo. Igrao se finiš treće četvrtine kada je FMP došao do prednosti nakon koša i bacanja Pota za 55:54. Odlično je igrao FMP u tim momentima, jedino je na drugoj strani uspeo da pogodi Marinković za seriju od čak 19:2. Na kraju pretposlednjeg kvartala rezultat je bio 61:60 za tim iz Železnika.

Veliko uzbuđenje i u finišu. Egal do samog kraja i smena vođstva. Partizan je uspeo da se vrati, ali ne i da iskoristi odličnu šansu u poslednjem minutu. Iz nepovoljne pozicije Vanja Marinković nije uspeo da poentira pri rezultatu 84:83, nakon čega je faulirani Uskoković pogodio oba slobodna bacanja.

Gostima je ostalo 15 sekundi da nadoknade tri poena razlike. Imao je dobar prodor Pejdž koji je poslao loptu do otvorenog Marinkovića, ali on nije uspeo da pogodi za izjednačenje. Došlo je do sudara Veličkovića i Jankovića koji su mogli da dođu do ofanzivnog skoka, ali je lopta ipak otišla u aut. Jeremić je pogodio potom dva slobodna bacanja za izjednačenje u seriji.

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: FMP – Partizan 88:85

Dvorana: FMP Arena
Sudije: Jovčić, Nikolić, Ninković

FMP: Momirov, Đorđević, Jeremić, Pot, Popović, Vojinović, Bursać, Uskoković, Paunović, Dilejni, Ret, Tomašević

PARTIZAN: Jaramaz, Veličković, Marinković, N. Janković, Renfro, Gagić, S. Janković, Tanasković, Zagorac, Pušica, Nikolić, Pejdž

0
0

4 Komentara

  1. JOVCIC NAJVECI GARAGAN.
    FUDBALSKI BABAROGIC ,
    SANTRAC, NIKOLIC.
    A PROVOKATOR U PRVOM REDU. KSS SPAVA NA OVU
    NEPRAVDU. SVE RADI ZVEZDE. SRAMOTA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter