6
AdmiralBet ABA Liga

RAZREŠENA DILEMA: Ukoliko ‘večiti’ budu igrali finale KLS uz jedan apsurd prednost će imati…

Objavljeno: 30.05.19 u 23:55

Crvena zvezda i Partizan pokazali su zbog čega su najbolji timovi u srpskoj košarci još jednom.

Crveno i crno-beli su odigrali savršeno regularni deo sezone i sa maksimalnih deset pobeda iz isto toliko mečeva idu u doigravanje. Mnoge navijače zbunila je takva situacija i postavlja se pitanje ko bi u tom slučaju imao prednost u eventualnom finalu?

Odgovor je za Crvena zvezda. Razlog za to je bolji učinak u ABA ligi. Tu dilemu je za Mozzart Sport razrešio direktor Superlige Leon Deleon.

– Prvo se gleda plasman u grupi, a potom, ako su oba tima bila prvoplasirana u grupi, onda se u finalu gleda plasman u ABA ligi. Ako budu, primera radi, igrali Zvezda i Partizan onda će prednost domaćeg terena imati Zvezda. Kada bi recimo igrali Partizan i Mega Bemaks, prednost bi imao Partizan, rekao je Deleon.

Osvajanjem titule u ABA ligi i osvajanjem prvog mesta u grupi A Superlige Srbije, Crvena zvezda je sebi obezbedila prednost u finalu ukoliko se u njega plasira, bez obzira ko joj bude protivnik.

Polufinale se igra do dve pobede, finale do tri po sistemu domaćinstva 1-1-1-1-1.

FOTO: STARSPORT

0
0

6 Komentara

  1. Veze ovo s mozgom nema.Kao kada bi u finalu fudbalskog Kupa Srbije domacin bila C.Zvezda jer je osvojila Superligu.Mnogo bi bilo prihvatljivije da se domacin odredjuje na osnovu proslogodisnjeg plasmana u istom takmicenju,ali ovo je ionako liga bez briga,jer pobednik se ne plasira nigde,a znamo cijim radom je do toga doslo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa sta ima veze aba liga sa ovom srpkom ligom,lakrdija alena delona se nastavlja,sta UOPSTE ima takmicrnje aba lige sa nasom ligom!!!!????,i domacin ko ce biti.

    0
    0
    Odgovori
    • Kako Tegeltija sta ima veze? Pa jel se kompletan raspored grupa odredjuje zahvaljujuci plasmanu u ABA i KLS? Pritom klubovi su izglasali ovakav sistem koji je na snazi vec tri godine. Taj Deleon nema apsolutno nikakve veze sa ovim, jer nije bio na celu lige niti je donosio ovu odluku! Pricas gluposti i trujes se onim tvojim kvazi novinarom, koji sve ovo zna, al mu ne smeta da vas pali i lozi.
      Zar mislis da je od direktnog duela dva kluba vaznija kos razlika koju si ostvario sa nekim protivnicima sa kojima tvoj protivnik nije ni igrao? UZ sve to FMP i Borac su u ovom momnetu za klasu bolji od Dinamika i Mege!
      I niste se busali predhodne dve godine zbog ovoga, jer vas je FMP izbaciovao u polufinalu. Sad ste ocigledno ubedjeni da nece…aj da vas vidimo.

      0
      0
      Odgovori
  3. To pravilo je na snazi već 3 godine. To što Partizan ne može da udje u finale poslednje 2 godine je druga priča. Apsurda nema, on bi postojao kad bi se gledala koš razlika u mečevima protiv različitih timova.

    0
    0
    Odgovori
    • To ne da je apsurd, nego najveċa glupost! Neka neko da primer u svetu gde prednost iz jednog takmičenja stiče i za drugo takmičenje potpuno različito.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter