0
Košarka

FOTO: Mega Bemaks/Ivica Veselinov

KLS: NBA meč u Zemunu, Đoko Šalić brojao do 47! Mega protiv Tamiša ubacila 121 poen!

Objavljeno: 30.05.19 u 21:58

Košarkaši Mega Bemaksa na ubedljiv način završili su regularni deo domaćeg prvenstva. Uzbudljivo je bilo i u Zemunu gde je Dinamik nakon produđetaka pobedio Novi Pazar.

Na gostovanju u Pančevu Mega je ubedljivo slavila. Od samog početka izabranici Dejana Milojevića stavili su do znanja domaćem sastavu da iz ‘Strelišta’ odlaze sa pobedom. Već nakon prve deonice imali su gosti ubedljivu prednost od 18:31. U drugoj četvrtini Mega nije spuštala nogu sa gasa i nastavili su gosti da gaze u petoj brzini. Na poluvreme su otišli sa već obezbeđenom pobedom bilo je 36:61. Nastavili su i u trećem delu u istom ritmu, a upravo u tom periodu prikazali su najubedljiviju igru i četvrtinu su dobili rezultatom 16:35. U poslednjoj četvrtini došlo je do manjeg opuštanja gostujuće ekipe i košarkaši Tamiša bili su konkretniji, ali je na kraju Mega Bemaks pred plej-of osigurao ubedljivu pobedu od 69:121.

Stefan Mitrović je sa klupe pružio odličnu partiju u dresu Tamiša postigao je 19 poena, Dušan Knežević ubacio je 13, a dvocifren je bio još Bratislav Jeković sa 10 ubačenih koševa. Kod gostiju je najefikasniji bio Luka Ašćerić sa 20 poena, Goga Bitadze je ubacio 19, Dalibor Ilić 15, a Stefan Fundić 13 poena.

U ‘SC Master‘ dvorani ljubitelji košarke imali su priliku da vide pravu košarkašku poslasticu. Meč između Dinamika i Novog Pazara ušao je u produžetke, a malo je nedostajalo Novopazarcima da odnesu pobedu kući i sezonu završe sa pet pobeda i isto toliko poraza.

Ceo tok meča obilovao je neizvesnošću. Prvu četvrtinu odneli su gosti rezultatom 19:22. U istom tempu nastavljena je i druga deonica, pa se na poluvremenu otišlo rezultatom 42:47. U završnim minutama treće deonice Đoko Šalić se razigrao i spustio domaći tim na dva poena zaostatka, a sa druge strane prednost je održavao Tarik Brunčević. Ipak, na kraju deonice bilo je nerešeno 72:72. U poslednjoj deonici nastavilo se istim tempom, a nakon odlične odbrane domaćih dosuđeno je Pazaru 24 sekunde, Dušan Kutlešić je imao poslednji napad, ali je bio neprecizan za tri. U produžetku se najbolje snašao domaći tim koji je dobio ‘ekstra vreme’ sa 17:14.

U pobedničkom sastavu neverovatan je bio Đoko Šalić koji je ubacio 47 poena, uz 7 skokova, pratio ga je Vladimir Veličković sa 19 poena i osam asistencija, a 14 je ubacio Dušan Beslać. U timu Novog Pazara Nemanja Krstić i Marko Radonjić ubacili su po 27 poena, Sead Hadžifejzović upisao je 16.

Superliga KLS, 10. kolo

Partizan – Sloboda 85:49

Tamiš – Mega Bemaks 69:121

Dinamik – Novi Pazar 116:113

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: Mega Bemaks/Ivica Veselinov

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter