0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZA USPEH POZOVI SRBINA: Svetislav Pešić proglašen najboljim trenerom španskog prvenstva!

Objavljeno: 29.05.19 u 14:55

Svetislav ‘Kari’ Pešić dobio je veliko priznanje od strane ACB lige. Trofejni stručnjak rođen u Pirotu proglašen je za najboljeg trenera španske lige u sezoni 2018/19.

Pešić je priznanje dobio na osnovu postignutih rezultata u domaćim takmičenjima. Pešićeva Barselona je sezonu završila na drugoj poziciji sa skorom 27 pobeda i sedam poraza, pritom, osvojio je Kup Kralja.

U trofejnoj karijeri Svetislava Pešića ovo je prvi put da dobije ovo priznanje koje će mu uručiti predsednik Udruženja košarkaških trenera Španije Huan Marija Davalda. Priznanje će mu biti uručeno u petak pre prve utakmice protiv Huventuda.

Pešić je u Barselonu na drugi mandat stigao februara 2018. godine. U prvom je osvojio Evroligu 2003. godine, a takođe, vodio je Bajern iz Minhena, Crvenu zvezdu, Valensiju Dinamo iz Moskve, Đironu, Romu, Keln, Albu i Bosnu.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio vezanu titulu prvaka Evrope i Sveta 2001. i 2002. godine, a sa Nemačkom je bio šampion evrope 1993. godine.

Zapratite HotSport i na Instagramu! Hvala na poverenju! 

FOTO: STARSPORT

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter