0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

ZANIMLJIVA PRIČA: Nagetsi tražili nekoga kao Mark Gasol – dobili Jokića

Objavljeno: 27.05.19 u 17:26

Jedan od većih pogodaka u prethodnim godinama NBA drafta jeste upravo sa srpskim centrom.

Izabran kao 41. pik na draftu a trenutno jedan od ubedljivo najboljih iz svoje ‘generacije’.

Predsednik košarkaških operacija Nagetsa Tim Koneli govorio je o tome kako je Denver uopšte došao do Nikole Jokića i priče koja se odigrala tih godina.

– Imali smo na listi 27 košarkaša koji nam se sviđaju, a birali smo sa 41. mesta. Kada je reč o Nikoli, on dolazi iz košarkaške porodice, njegov brat je igrao u SAD, devojka mu je ovde, ona je sjajna osoba. Mnogo evropskih košarkaš ne želi da igra u Americi… Tražili smo košarkaša kojeg su druge ekipe preskočile, nekog poput Marka Gasola, koji je takođe bio biran u drugoj rundi, a sada je sjajan košarkaš, rekao je Koneli za ‘Sports radio 104.3 The Fan’ i dodao:

– Sve te stvari su bile u igri. Jokić je sjajan dodavač, ima osećaj za igru, nije baš imao sjajno telo, kasno je izrastao… Ali u tom trenutku to je samo pretpostavka. Mnogo je tu stvari bilo, znali smo dobro njegovog agenta, isti je kao i od Žofrija Lovernja, s kojim smo imali dobru saradnju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter